Over haaruitval en kaalheid

Haren zijn erg belangrijk voor de juiste balans in het gezicht. Haaruitval (alopecie) is een chronische aandoening die zowel mannen als vrouwen treft. Androgenetische alopecie (AGA) is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. Het treft 30% van de mannen boven de 30 jaar (en 50% boven de 50 jaar), maar anders dan je wellicht zou verwachten, krijgt ook meer dan 40% van de vrouwen hiermee te maken.

 Haaruitval kan een aanzienlijke psychische klachten geven. Bij mannen begint de kaalheid bij de slapen en op de kruin en gaat meestal door tot er alleen een rand haar op het achterhoofd overblijft. De haarfiller is trouwens niet alleen geschikt voor mannen. Ook voor vrouwen. Rond de overgang kan je te maken krijgen met dunner wordend haar. Voor veel mannen is een haartransplantatie al een hele stap, maar vrouwen wagen zich er überhaupt niet aan. De hoofdhuid wordt niet tot nauwelijks verzorgd. Sterker nog, verf, haarlak en gel maken de conditie van je hoofdhuid er niet beter op. Een effectieve behandeling tegen haaruitval is dus zeer welkom.

.

Haar uitval

Haargroeicyclus

De haarcyclus bestaat uit 3 fasen;

 •  Anagene (haargroei) fase: Circa 85% van alle haren bevinden zich in de anagene fase. Dit duurt circa 3 – 5 jaar.
 • Catagene (overgang) fase: De fase waarin de haargroei vertraagd en tenslotte stilstaat. Duurt circa twee weken en dit betreft circa 1% van de haren. 
 • Telogene (rust) fase: Haarproductie is absent. Tot circa 15% van de haren kan zich in deze fase bevinden en het kan drie maanden duren. Na de telogene fase begint de haarfollikel weer met een anagene fase. Zo kan ieder haarzakje zo’n 20 keer een nieuwe haar maken.

BEHANDELINGEN

De haarfiller is geen vervanger voor een transplantatie, maar het kan zeker wel een aanvulling zijn. Als je van tevoren je hoofdhuid weer gezond maakt, dan hoef je minder haren te transporteren en vergroot je de overlevingskans van de getransporteerde haren. Dat komt het uiteindelijke resultaat van de transplantatie alleen maar ten goede.

 • Medicinaal. Verbeteren van de doorbloeding
 • Haartransplantatie. Het verplaatsen van bestaande haarzakjes en haren naar de kalende hoofdhuid. Die haren en haarzakjes komen van de achterzijde van het hoofd. Deze haarzakjes zijn juist geschikt voor een transplantatie naar de kalende delen van de hoofdhuid omdat deze bijna niet vroegtijdig afsterven. Er zijn twee methoden voor een haar transplantatie, de FUT haartransplantatie en de FUE-haartransplantatie.

Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door de gevoeligheid van de haarzakjes voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT) en de meest gangbare behandelingen zijn behandelingen waarbij je de testosteron afremt in de huid door middel van tabletten of door middel van haarspray, zoals het vaatverwijdende middel minoxidil. Minoxidil 2% is zelfs het enige FDA goedgekeurde geneesmiddel voor de behandeling van haarverlies bij vrouwen. Je krijgt hier alleen vette ongestijlde haren van en door. Daarnaast zal het de groei van gezichtshaar bevorderen.

Een behandeling van PRP (Platelet Rich Plasma) verbetert de doorbloeding van de haarzakjes en stimuleert het natuurlijke haargroeiproces d.m.v. verschillende groeifactoren. Naarmate we meer te weten komen over de follikel, blijkt echter dat haarverlies niet het resultaat is van één enkele oorzaak maar het gevolg is van een opeenstapeling van meerdere factoren. Dit zijn interne en externe factoren, waaronder;

 • genetische,
 • hormonale schommelingen,
 • voeding,
 • zuurstofwisselingschade
 • veroudering, 
 • omgevingsfactoren (bijv. ultraviolet licht en vervuilende stoffen)
 • lichaamseigenstoffen die een afweerreactie geven door psycho-emotionele stress.

Binnen de wetenschap ontstaat er steeds meer een trend richting de omkeerbare erfelijke behandelingen waarbij de invloed van buitenaf op de genen bestudeerd wordt. Want zou het niet mooi zijn als er een behandeling bestaat die de genen en eiwitten die bij haarverlies de oorzaak zijn, uit kan zetten, en om kan draaien.

DR.CYJ HAARFILLERE

Een van de nieuwe spelers op de markt is DR.CYJ haarfiller . De DR.CYJ haarfiller bestaat uit een peptidenformule van 7 biopeptiden die werken op verschillende componenten van de haarfollikel. Biopeptiden (synthetische, natuur identieke peptiden) stimuleren de groeifactoren. De groeifactoren zorgen voor de activering óf uitschakeling van de genen van de stamcellen en het (her)structureren van verschillende elementen van de haarfollikel. De peptiden proberen de genen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van nieuwe cellen en proteïnen te activeren en de signalen die haaruitval veroorzaken af te remmen, waardoor de haargroeicyclus wordt geactiveerd en het haaruitvalproces wordt geremd.

De peptiden laten in verschillende testen zien dat ze weer een andere activatie of remming kunnen geven door het binden aan verschillende receptoren (eiwitten) in de cellen van de haarfollikel, zoals de

 • Decapeptide: Dit peptide werkt in op de signaal-routes van proteïnen in de stamcellen van de folliculaire matrix en zou daarmee de haargroeicyclus weer op gang brengen.
 • Decapeptide-18: Dit peptide werkt in op de signaal-route van proteïnen die verantwoordelijk zijn voor het activeren van de haarcellen in de huidpapillen. Dit geeft een signaal waarmee de haargroei weer gestimuleerd kan worden en het de anagene haargroeifase verlengt.
 • Oligopeptide-54: Dit peptide remt het haarverlies-proces af.
 • Octapeptide-11: Dit peptide zorgt voor de vorming van nieuwe bloedvaten. Daarnaast activeert het de haarfollikel te voeden en de doorbloeding in het behandelde gebied te stimuleren.
 • Decapeptide-10 & Octapeptide-2: Deze peptiden activeren de stofwisseling van de haarcellen. Daarnaast werken ze op onderdelen die voor de vernieuwing van de haarschacht zorgen. Ook zouden ze de groeifactoren activeren die verantwoordelijk zijn voor de vermenigvuldiging en verplaatsing van de haarcellen om de haarschacht te vormen.
 • Daarnaast bevat de haarfiller hyaluronzuur, waarvan we weten dat het zorgt voor hydratatie en elasticiteit van de matrix en de fibroblasten. 

De behandeling bestaat uit een mesogun injectiebehandeling van vier sessies met tussenpozen van vijftien dagen tussen elke sessie. Na afloop van de standaard behandeling van vier sessies kun je (na 60 dagen) de behandeling eventueel voortzetten, met een maandelijkse onderhoudssessie gedurende vier maanden.

Resultaten dr cyj haar fillers

RESULTATEN

Uit een recent rapport onder 18 mannen en vrouwen met haarverlies toont de behandeling met DR.CYJ haarfiller een verbetering aan van gemiddeld 22.3% in haardikte, en een gemiddelde toename van 26% in haardensiteit. Het onderzoek werd gedaan onder 18 deelnemers tussen de leeftijd van 25 en 62 jaar waarbij gekeken werd naar het effect na 60 dagen (4 sessies met tussenpozen van 15 dagen).

CONCLUSIE

Haaruitval is een probleem wat grote impact kan hebben op het dagelijks leven. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar waarbij een haarfiller een mooie toevoeging kan zijn aan het assortiment van cosmetische klinieken.

Heeft de DR.CYJ haarfiller je interesse gewekt om er zelf mee aan de slag te gaan of zou je graag meer informatie willen over de cursus mesogun haar fillers? Staat het team van de Filler Kliniek opleidingen je graag telefonisch of persoonlijk te woord.