Skip to content

Over 2 daagse cursus powder brows specialiste incl. startpakket & pmu pen

Eindhoven

2.870,00 incl. 21% BTW

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

Dagopleiding
Duur van de opleiding: 2 dagen
Lestijden: 10:00-16.00 uur
Modellen  1  voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Powder brow techniek

Met de Ombre / Powder Brows creëer je, op een natuurlijke manier, een gestileerde wenkbrauw. Bij deze techniek loopt de pigmentatie geleidelijk over van heel zacht naar donker. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw. Er wordt geen strakke lijn getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. Dit vergt vaardigheid en precisie. Powder brows is een techniek, waarbij het lijkt alsof de wenkbrauw met poeder is geaccentueerd. De powder brows techniek bestaat al tientallen jaren, maar is in de loop der jaren geleidelijk verbeterd. De pmu poedertechniek lijkt meer op een traditionele pixel tattoo en omvat het aanbrengen van duizenden kleine micropixels die in de huid worden ingebracht, met pmu pigment, waardoor geleidelijk een kleur en een gedefinieerde vorm wordt opgebouwd.

De Powder brow techniek werkt bij de meeste huidtypes, inclusief de vette of gecombineerde huid, dit in tegenstelling met microblading. Waarbij je ziet, dat na een microblading behandeling de pigmenten niet goed in de huid blijven zitten, vanwege te weinig collageen of een te vette huid.  Klanten komen terug voor een powder brow opfrisbehandeling na 12 tot 18 maanden om de kleuren mooi helder te houden. De powder brow wenkbrauw is ook voller en meer gedefinieerd of dramatisch dan bij de hairstroke-methode.

Let wel: In Nederland is een GGD keuring verplicht alvorens het mogen aanbieden van deze behandeling in je salon.

Cursus permanente make-up Eindhoven

Onze cursus  permanente make-up powder brows geeft je de basisvaardigheden voor het creëren van perfecte wenkbrauwen.  Laat je inspireren, perfectioneer je vaardigheden en update je kennis met deskundige begeleiding en individuele feedback. De Huidspecialist opleidingen is niet zomaar een permanente cosmetische opleidingsacademie. We richten ons hier op het naar een hoger niveau tillen van je vaardigheden. Of je een beoefenaar bent die je vaardigheden en technieken wil verbeteren, of  een beginner in de pmu branche, de pmu opleidingen van de Huidspecialist opleidingen zijn ontworpen om je maximaal te laten leren in een inspirerende omgeving. Je verlaat de academie met het gevoel, volledig voorbereid te zijn om jouw volgende klant met 100% vertrouwen van dienst te zijn!

Met meer dan 26 jaar ervaring op het gebied van permanente make-up kunnen we je verzekeren dat je training zo nuttig en plezierig mogelijk zal zijn. Kleine klassen zorgen ervoor dat je volledig begeleid wordt bij het afronden van je praktijkwerk en dat je met een zelfverzekerd gevoel de klas verlaat met voortdurende ondersteuning na het afronden van je training.

Het lesprogramma van de powder brows bestaat o.a. uit:

Dag 1 theorie

 • Kennis van de huid
 • PMU-machine
 • anatomie van de huid
 • Reinigen van de huid
 • contra indicaties
 • GGD erkenning
 • van intake tot aan nazorg
 • het proces
 • technieken
 • Wenkbrauwen creëren
 • Wenkbrauwvorm bepalen
 • Kleurbepaling/ blenden/ Kleurenleer
 • Expressieve methode
 • werkwijze
 • apparaat introductie
 • naaldmodules

Praktijkdag 2

 • oefenen op latex
 • spantechnieken oefenen
 • pre draw
 • oefenen op één model

Certificaat
Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat

Verplichte voorkennis of opleiding
U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten. We zijn er enorm trots op dat onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan onze permanente make-upopleiding,  krijgen ze ondersteuning die ze nodig hebben om door te gaan in hun carrière.

Lease & gespreid betalen

Lease-optie voor apparatuur: Investeer slim in jouw toekomst
Wij begrijpen ook dat het aanschaffen van apparatuur kan leiden tot aanzienlijke investeringen. Daarom bieden we de mogelijkheid van een lease-optie voor de benodigde apparatuur aan vanaf €5000,-. Dit stelt jou in staat om te investeren in hoogwaardige apparatuur zonder direct grote kapitaaluitgaven te doen. Met de lease-optie kun je de apparatuur gebruiken tijdens je opleiding en vervolgens de lease voortzetten zodra je je eigen praktijk hebt opgestart. Het biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om stap voor stap te groeien als huidspecialist, zonder dat je je financieel zwaar hoeft te belasten.

Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.