Microneedling Technieken

Waar wordt microneedling voor gebruikt

Microneedling is een eenvoudige, veilige en effectieve therapie die minimale invasie vereist. Oorspronkelijk ontwikkeld voor huidverjonging, wordt microneedling nu gebruikt voor diverse huidproblemen, waaronder acne littekens, acne, brandwondenlittekens, haaruitval, huidverjonging, medicijnafgifte, overmatig zweten, striae en meer. De techniek heeft zich de afgelopen 10 jaar sterk ontwikkeld en kan gecombineerd worden met andere procedures voor verbeterde resultaten. Vooral voor mensen met een donkere huid is microneedling veilig, aangezien het risico op pigmentatieproblemen na de behandeling laag is vergeleken met andere methoden die de opperhuid beschadigen.

Geschiedenis microneedling

Geschiedenis: Het concept van microneedling gaat terug tot 1995, toen dermale needling werd beschreven voor littekenbehandeling. In latere jaren zijn er diverse innovaties geweest, waaronder het ontwerp van trommelvormige apparaten met fijne naalden voor collageeninductie. Basisinstrument: De standaard dermapen bevat een handvat van 12 cm met aan één uiteinde een cilinder met fijne micronaalden voor gecontroleerde huidprikkeling.

Werking: Microneedles maken gecontroleerde huidletsels zonder de opperhuid te beschadigen, waardoor de huid aangezet wordt tot natuurlijke wondgenezing. Dit leidt tot verhoogde collageenproductie, huidverstrakking en verbeterde textuur.

Voordelen: Microneedling verbetert de opname van medicatie en stimuleert de collageenproductie, waardoor de huid wordt verjongd en huidproblemen worden verminderd. Het is een non-ablatieve behandeling die de huidstructuur verbetert zonder de bovenste laag te beschadigen.

PROCEDURE

Microneedling is een eenvoudige procedure die 10 tot 20 minuten duurt, afhankelijk van het te behandelen gebied. De cliënten moeten voorafgaand aan de procedure worden geadviseerd met uitleg over de verwachte resultaten, vertraagde respons en de noodzaak van meerdere behandelingen. De huid moet bij voorkeur gedurende ten minste een maand vooraf aan de behandeling, voorbereid worden met vitamine A- en C-formuleringen tweemaal daags om de vorming van huidcollageen te maximaliseren. Vitamine A beïnvloedt 400-1000 genen die de proliferatie en differentiatie van alle belangrijke cellen in epidermis en dermis regelen, en vitamine C is essentieel voor de productie van normaal collageen.

Na voorbereiding van het gebied met antisepticum, wordt de huid met één hand uitgerekt en loodrecht wordt met de andere hand +/-5 keer gerold, elk in horizontale, verticale en schuine richting. Daarna wordt een rustgevend vliesmasker aangebracht  en een nazorg crème. De cliënt wordt geadviseerd om gedurende 6 tot 8 weken regelmatig zonnebrandcrème te gebruiken en zonbeschermende maatregelen te volgen. De procedure wordt goed verdragen door de cliënten en er zijn meestal geen gevolgen na de behandeling, behalve licht erytheem en oedeem dat 2-3 dagen aanhoudt. Er is geen downtime en de cliënt kan de volgende dag al het dagelijkse werk hervatten. Behandelingen worden uitgevoerd met tussenpozen van 3-8 weken en er zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste effect op de huid te bereiken. De uiteindelijke resultaten kunnen niet onmiddellijk worden bekeken omdat er nog ongeveer 3-6 maanden na het stoppen van de behandeling nieuw collageen wordt vastgelegd.

VERSCHILLENDE INSTRUMENTEN EN TECHNIEKEN

Een eenvoudige dermaroller is het afgelopen decennium geëvolueerd door een verscheidenheid aan ontwikkelingen. De huidige markt is booming met een assortiment apparaten op basis van naaldlengte, trommelgrootte en automatisering

De belangrijkste is de diversiteit aan naaldlengtes. Een hoge verhouding tussen puntlengte en diameter van 13:1 is een belangrijke eigenschap van goede naalden. De lengte van de naald die voor een individuele cliënt wordt gekozen, hangt af van de indicatie voor microneedling. Voor de behandeling van acne en andere littekens als routine wordt meestal een naaldlengte van 1,5 mm gebruikt. Wanneer microneedling wordt gebruikt als een procedure om een ouder wordende huid en rimpels te behandelen, wordt meestal de naaldlengte van 0,5 mm of 1,0 mm aanbevolen. Wanneer de naalden slechts 0,5 mm lang zijn, is de procedure in wezen pijnloos en neemt de perceptie van pijn toe naarmate de diepte van de naaldpenetratie toeneemt. Het hangt ook af van de dikte van de opperhuid en dermis van de huid.

Het minimale tijdsinterval tussen twee zittingen microneedling hangt af van de indicatie waarvoor de procedure wordt uitgevoerd en van de naaldlengte van de dermaroller die wordt gebruikt. Hoe groter de naaldlengte, hoe groter het interval tussen twee zittingen microneedling. Bij gebruik van 1,5 mm dermaroller moet er minimaal 3 weken tussen twee procedures zitten.

Dermapen

Dermapen is een geautomatiseerd microneedling-apparaat dat eruitziet als een pen. Dit ergonomische apparaat maakt gebruik van wegwerpnaalden en geleiders om de naaldlengte aan te passen voor fractionele mechanische resurfacing. De punt heeft 11-42 naalden die in rijen zijn gerangschikt. Het maakt gebruik van een oplaadbare batterij om in verschillende modi te werken. Het heeft het voordeel dat het herbruikbaar is bij verschillende cliënten, omdat de naalden wegwerpbaar zijn, veilig omdat de naaldpunten verborgen zijn in de geleider, en handiger om smalle gebieden zoals de neus, rond de ogen en lippen te behandelen zonder de aangrenzende huid te beschadigen. Het maakt de procedure minder pijnlijk en zuiniger omdat het niet nodig is om elke keer een nieuw instrument te kopen. Deze technologie is ontworpen om de problemen van variërende druktoepassing en de daaropvolgende penetratiediepte te overwinnen.

 

 

DermaFrac

DermaFrac-behandeling is een nieuwere modificatie van microneedling die microdermabrasie, microneedling, gelijktijdige diepe weefselseruminfusie en lichtgevende diode (LED)-therapie combineert. DermaFrac-behandelingen zijn gericht op een ouder wordende en door de zon beschadigde huid, acne, vergrote poriën, een ongelijkmatige teint, rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en oppervlakkige littekens. Het duurt ongeveer 45 minuten om de volledige gezichtsbehandeling te voltooien wanneer alle vier de modaliteiten worden gebruikt. Deze niet-invasieve, kosteneffectieve behandeling heeft het voordeel dat er geen downtime is met een geïndividualiseerde selectie van serums voor infusie.

 

Fractionele radiofrequente microneedling

De samensmelting van microneedling met radiofrequentie heeft de toepassingsmogelijkheden van deze technologie verder uitgebreid. Geïsoleerde naalden worden gebruikt om de huid binnen te dringen en radiofrequente stromen uit de naaldpunten af te geven, waardoor thermische zones in de structurele componenten van de huid en accessoireklieren worden geproduceerd zonder de bovenliggende epidermis te beschadigen. Dit veroorzaakt langdurige dermale remodellering, neoelastogenese en neocollagenese. De diepte van de naalden kan worden aangepast van 0,5 mm tot 3,5 mm, waardoor we verschillende lagen van de dermis discreet kunnen aanpakken. De bediener kan weefselschade goed onder controle houden door het vermogensniveau en de duur van de energiepuls aan te passen. Het belangrijkste energieafgiftesysteem heeft een wegwerppunt met 49 vergulde naalden. Microneedling radiofrequentie (MNRF) technologie beschadigt de opperhuid niet en is daarom veilig bij donkere huidtypes. De indicaties zijn onder meer littekenbehandeling, hyperhidrose, huidverstrakking, verjonging en nog veel meer.

Huidverjonging

Microneedling leidt tot reorganisatie van oude collageenvezels en het afzetten van nieuw collageen, elastine en haarvaten, wat leidt tot huidverstrakking. Een significante toename van het niveau van collageen type I, III en VII, nieuw gesynthetiseerd collageen. Deze percutane collageeninductie leidt tot een algehele jeugdige uitstraling van de huid door fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de poriegrootte te verkleinen, meer soepelheid en elasticiteit te creëren.

Littekens

De meest gebruikte indicatie van microneedling zijn atrofische littekens in het gezicht na acne en er is een groot aantal onderzoeken uitgevoerd om hetzelfde alleen te evalueren, evenals in combinatie met chemische peelings, bloedplaatjesrijk plasma, subcisie, cryotherapie en CROSS-techniek. Microneedling is effectiever gebleken voor rol- en boxcarlittekens. Het is veilig voor alle huidtypes met minimale uitvaltijd. Alleen het getroffen gebied hoeft te worden behandeld en er is een minimaal risico op post-inflammatoire dyschromie. Er zijn echter minimaal 4-6 sessies nodig voor een significante verbetering

Acne vulgaris

De komst van fractionele microneedling radiofrequentie heeft de toepassing van microneedling ook op acne vulgaris uitgebreid. Het richt zich direct op de talgklieren en helpt bij het verminderen van de talgproductie. Het is ook bekend dat het de hyperproliferatie van keratinocyten vermindert

Alopecia androgenetica en alopecia areata

Het gebruik van microneedling over de hoofdhuid voor alopecia is een van de recente ontwikkelingen. Het is vergeleken met alleen minoxidil en is beter gebleken in combinatie. Dermarollers voor thuisgebruik worden voorgeschreven aan cliënten die minoxidil gebruiken en er wordt een betere haargroei waargenomen. Toen topische minoxidil echter in een recent onderzoek werd vergeleken met bloedplaatjesrijk plasma (PRP) en microneedling-therapie, bleef minoxidil alleen beter. Microneedling is ook gecombineerd met topische toepassing van triamcinolonacetonide bij alopecia areata en er is een betere respons waargenomen

CONCLUSIE

Microneedling is een effectieve behandelingsmodaliteit, vooral bij patiënten met Fitzpatrick’s IV- en V-huidtypes, omdat het de bijwerkingen van littekens en hyperpigmentatie als gevolg van andere procedures waarbij de opperhuid wordt aangetast, overwint. Het belooft zeker een waardevolle techniek te worden met zijn talrijke toepassingen en zijn steeds groter wordende aanpassingen, evenals de haalbaarheid van thuisgebruik.

Zou jij graag de behandeling in je salon of kliniek toe willen passen? Volg dan de cursus microneedling bij Huidspecialist Opleidingen. Voor meer informatie staan onze medewerkers je graag te woord.

Wat is het verschil tussen de gentle max pro en de diode laser?

Bij de Huidspecialist Opleidingen krijgen wij ontzettend vaak de vraag wat is het verschil tussen de Eos ice Diode laser, de Soprano laser en de Gentle max pro laser?

De Soprano ice laser is net als de Eos ice laser een diode laser. Het verschil zit in de merknaam. Het zijn beide Diode laser met een in-motion techniek en een ingebouwd koelsysteem. Beide diode ice laser hebben 4 golflengtes wat betekend dat zij 4 verschillende haartypes en dieptes kunnen bereiken in de huid. De Gentle max pro is de merknaam van de ontharingslaser met een Alexandrite besturingssysteem als ontharingslaser. De Gentle max pro is een ontharingslaser met twee verschillende golflengtes en heeft een stationaire werkingsmodus.

Vergelijken van de verschillende soorten lasers

Definitieve laserontharing is een geweldige oplossing voor overmatige en ongewenste haargroei. Hier zijn wat punten om te overwegen bij het vergelijken van de Soprano, GentleMax Pro en de Eos Diode Ice Laser:

Verschillen tussen de GentleMax Pro, Soprano en de Eos Diode Ice Laser:

 • De Eos Diode Ice Laser biedt een bijna pijnloze  laser ontharingsbehandelingen.
 • Met een gekoeld handstuk van -15 graden Celsius zorgt de Eos Diode Ice Laser voor optimaal comfort,
 • De Eos Diode Ice Laser staat bekend om zijn krachtige werking op zelfs de kleinste donshaartjes.
 • De Eos Diode Ice Laser bevat een 4-wave laser met golflengtes van 808 nm, Nd: Yag (1064nm), Alexandrite (755nm) en 940 nm voor donshaartjes en ingegroeide haren.
 • De Eos Diode Ice Laser wordt gezien als een van de krachtigste lasers ter wereld en staat bekend om zijn snelheid en effectiviteit.
 • Beide lasers zijn geschikt voor alle huidtypes, inclusief de meest donkere huid.

Het is belangrijk om te weten dat zowel de GentleMax Pro als de Eos Diode Ice Laser kunnen helpen bij het bereiken van een haarvrije en gladde huid. Na een intakegesprek en een proefbehandeling zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld om het beste resultaat te garanderen.

kosteloos en vrijblijvend intakegesprek

Als je nog twijfelt over het aanbieden van permanente ontharingsbehandelingen in jouw kliniek of salon, nodigen we je graag uit voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en eerlijk advies te geven over het aantal benodigde behandelingen en de kosten.

Met de hoge kwaliteit en efficiëntie van onze lasers, zoals de Eos Diode Ice Laser, hebben klanten gemiddeld slechts vijf tot zes behandelingen nodig, waardoor ze kosten besparen en kunnen genieten van een haarvrij bestaan. We streven ernaar om laserontharing voor iedereen betaalbaar te maken, dus onze prijzen zijn scherp geprijsd.

Permanent make-up pigment: wat zit er in en is het veilig?

Permanent make-up, ook wel micropigmentatie genoemd, is een populaire keuze voor mensen die hun wenkbrauwen, eyeliner of lippen willen accentueren. Maar wat zit er precies in permanent make-up pigment en is het veilig?

Wat zit er in permanent make-up pigment?

Permanent make-up pigment is een mengsel van verschillende chemische stoffen. De belangrijkste component is het pigment, dat de kleur bepaalt. Daarnaast bevat het pigment vaak hulpstoffen zoals:

 • Oplosmiddelen: Deze zorgen ervoor dat het pigment gemakkelijker in de huid kan worden ingebracht.
 • Stabilisatoren: Deze zorgen ervoor dat het pigment stabiel blijft en niet snel uitdroogt.
 • pH-regelaars: Deze zorgen voor de juiste zuurgraad van het pigment.
 • Conserveermiddelen: Deze voorkomen dat het pigment bederft.
 • Verdikkingsmiddelen: Deze zorgen ervoor dat het pigment de juiste consistentie heeft.

Soms bevat permanent make-up pigment ook vervuiling, zoals:

 • Zware metalen: Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.
 • Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAKs): Deze kunnen kankerverwekkend zijn.
 • Aromatische amines: Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Is permanent make-up pigment veilig?

Over het algemeen is permanent make-up pigment veilig als het voldoet aan de wettelijke eisen.

 • Sterilisatie: Het pigment moet steriel zijn om infecties te voorkomen.
 • Reach richtlijnen: Het pigment moet voldoen aan de Reach richtlijnen van de Europese Unie, die strenge eisen stelt aan de veiligheid van chemische stoffen.

Mogelijke risico’s:

 • Allergische reacties:Sommige mensen kunnen allergisch reageren op bepaalde pigmenten of hulpstoffen.
 • Huidinfecties:Als het pigment niet steriel is, kan er een infectie ontstaan.
 • Kankerverwekkende stoffen: In oudere pigmenten kunnen PAKs of aromatische amines zitten, die kankerverwekkend kunnen zijn. Het risico op kanker is echter klein.
 • UV-gevoeligheid: De huid kan gevoeliger worden voor UV-licht na het zetten van permanente make-up.
 • Verwijdering: Het verwijderen van permanente make-up kan een risico inhouden omdat de chemische stoffen in het pigment vrij kunnen komen.

Wat te doen?

Om de risico’s te minimaliseren, is het belangrijk om een erkend permanent make-up specialist te kiezen die werkt met veilige pigmenten die voldoen aan de wettelijke eisen. Deze specialist moet ook beschikken over een GGD-vergunning. Wil je weten of de salon een GGD vergunning heeft? Klik hier

Conclusie:

Permanent make-up pigment kan veilig zijn, maar het is belangrijk om de risico’s te kennen en een verantwoorde keuze te maken. Ga altijd naar een erkende specialist die werkt met veilige pigmenten en die voldoet aan de wettelijke eisen.

Extra tips:

 • Doe altijd een allergietest voordat je permanente make-up laat zetten.
 • Bespreek eventuele medische aandoeningen met de specialist.
 • Volg de nazorgadviezen van de specialist op.

Heb je vragen over permanente make-up? Stel ze gerust bij de Huidspecialist Opleidingen. Wil je graag een pmu specialist worden en volg dan de opleiding pmu specialist bij de Huidspecialist Opleidingen en werk met de beste pmu pigmenten en apparatuur.

Hoe ontstaan ingegroeide haren

Ingegroeide haren ontstaan wanneer een verwijderde haar terug begint te groeien en in de huid groeit, wat vaak gebeurt na scheren, epileren of harsen. Dit kan leiden tot kleine, gezwollen bultjes op de huid die pijnlijk kunnen zijn, vooral bij mensen van zwarte afkomst met krullend haar.

In de meeste gevallen verbeteren ingegroeide haartjes vanzelf zonder behandeling. Om ze te voorkomen, is het raadzaam haar niet te verwijderen of te scheren tot heel dicht op de huid. Als dit niet mogelijk is, zijn er andere ontharingsmethoden die het risico op ingegroeide haren kunnen verminderen.

Oorzaken

Ingegroeide haren ontstaan doordat een verwijderde haar terug begint te groeien en in de huid groeit, voornamelijk na scheren, epileren of harsen. De structuur en groeirichting van het haar spelen een rol bij ingegroeide haartjes. Een gebogen haarzakje dat krullend haar produceert, kan het haar aanmoedigen om na het knippen opnieuw in de huid te penetreren. Door te scheren ontstaat er een scherpe rand aan het haar, waardoor het gemakkelijker door de huid kan prikken.

Ingegroeide haren kunnen ook veroorzaakt worden door:

 • Het uitrekken van de huid tijdens het scheren, waardoor het haar teruggetrokken wordt.
 • Gebruik van een pincet.
 • Wanneer een haar de huid binnendringt, reageert de huid geïrriteerd alsof het een vreemd voorwerp is.

Onbehandelde ingegroeide haartjes kunnen leiden tot:

 • Bacteriële infecties (van krabben).
 • Huidverkleuringen die donkerder zijn dan normaal.
 • Donkerdere littekens dan de omliggende huid (keloïden).
 • Pseudofolliculitis barbae, ook bekend als scheerbultjes.
 • Fijne depressieve littekens (groeven).

Preventie

Om het ontstaan van ingegroeide haartjes te voorkomen, is het aan te raden scheren, epileren en harsen te vermijden. Als dit niet mogelijk is, volg dan deze tips om het risico op ingegroeide haren te verminderen:

 • Reinig uw huid voor het scheren met warm water en een milde gezichtsreiniger.
 • Breng enkele minuten voor het scheren een glijmiddel of scheergel aan om het haar zachter te maken, of gebruik een warme, vochtige doek.
 • Gebruik scheerschuim en een scherp scheermes met één mesje om een te gladde scheerbeurt te voorkomen.
 • Rek de huid niet uit tijdens het scheren.
 • Scheer met de haargroeirichting mee.
 • Spoel het mes af na elke beweging.
 • Spoel uw huid af na het scheren en breng vervolgens gedurende vijf minuten een koele, vochtige doek aan. Gebruik hierna een verzachtende aftershave of een lotion met glycolzuur om dode huidcellen te helpen verwijderen (exfoliëren).

Tekenen en symptomen van ingegroeide haartjes kunnen zijn:

 • Kleine, gezwollen bultjes op de plek van scheren, epileren of harsen.
 • Kleine bultjes die op blaren lijken of met etter zijn gevuld.
 • Donkerdere bultjes dan de omringende huid (hyperpigmentatie).
 • Brandend of stekend gevoel.
 •  Jeuk.
 •  Haar dat in een lus groeit omdat de punt van het haar buigt en in de huid groeit.

Kan laserontharing helpen bij ingegroeide haartjes?

Ingegroeide haartjes zijn een veelvoorkomend probleem, met name bij mannen op plekken zoals de baard, nek en rug. Veel mannen hebben geleerd om te leven met de pijn en ongemakken die gepaard gaan met ingegroeide haartjes. Wat echter niet bij iedereen bekend is, is dat laserontharing kan helpen bij het oplossen van dit probleem.

Met behulp van de nieuwste Eos 4-wave diode-laser voor laserontharing kan de kans op ingegroeide haartjes op problematische plekken worden verminderd door de uitdagende haartjes zo veel mogelijk permanent te verwijderen. Het wordt zelfs verondersteld dat de aandoening sinushaar of pilonidale sinus, bekend om het veroorzaken van pijnlijke cysten, wordt veroorzaakt door ingegroeide haartjes. Daarom wordt laserontharing vaak aanbevolen door dermatologen om herhaling van deze aandoening te voorkomen.

De behandeling omvat doorgaans 6 tot 8 sessies op het specifieke probleemgebied, met tussenpozen van ongeveer 6 weken. Dit resulteert in permanente vermindering van haargroei op dat gebied en bijgevolg een afname van ingegroeide haartjes.

Gemiddeld aantal benodigde sessies

Hoewel het exacte aantal sessies varieert op basis van verschillende factoren, hebben de meeste mensen doorgaans 6 tot 10 sessies nodig voor optimale resultaten. Belangrijk is dat er tussen elke sessie 4 tot 6 weken moet zitten om haarzakjes in verschillende groeicycli effectief te kunnen behandelen. Individuen met licht of fijn haar, donkere huid of hormonale onevenwichtigheden kunnen mogelijk meer sessies nodig hebben.

Geduld is essentieel tijdens laserontharing. Naarmate de behandeling vordert, zult u merken dat de haargroei geleidelijk afneemt. Consistentie en opvolging van het aanbevolen behandelplan zijn essentieel voor succesvolle resultaten.

Nazorg na de behandeling

Na het voltooien van de aanbevolen sessies kunnen sommige mensen nog minimale haargroei of sporadische haartjes ervaren. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen helpen bij het beheersen van hergroei en het behouden van de behaalde resultaten

Wil je meer informatie over de verschillende lasers van Lason groothandel staan de medewerkers van Huidspecialist Opleidingen je graag telefonisch te woord. Heb je zelf ingegroeide haartjes en wil je deze laten behandelen door middel van een permanent ontharings behandeling kan dit bij de Huidspecialisten

Hoeveel laserontharing afspraken heb ik nodig?

Laserontharing is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een veilige en effectieve methode om langdurige haarreductie te bereiken bij zowel mannen als vrouwen. In tegenstelling tot traditionele methoden zoals harsen of scheren, biedt laserontharing een meer permanente oplossing door zich direct op de haarzakjes te richten. Een veel gestelde vraag van mensen die deze behandeling overwegen, is echter: “Hoeveel laserontharing afspraken heb ik nodig?” In deze blog zullen we onderzoeken welke factoren bepalen hoeveel sessies nodig zijn voor optimale resultaten en u helpen begrijpen wat u kunt verwachten tijdens uw laserontharingsproces.

Het begrijpen van de haargroeicyclus

Om te begrijpen hoeveel sessies laserontharing vereist, is het belangrijk om eerst de haargroeicyclus te begrijpen. Onze haarzakjes doorlopen verschillende fasen, waaronder de anagene (groeifase), catagene (overgangsfase) en telogene (rustfase). Laserontharing is het meest effectief tijdens de anagene fase, omdat de laser zich richt op actief groeiende haarzakjes. Omdat niet alle haarzakjes zich tegelijkertijd in de anagene fase bevinden, zijn meerdere sessies nodig om al het haar in een specifiek gebied te bereiken.

Factoren die het aantal sessies beïnvloeden

 • De kleur en dikte van uw haar spelen een rol bij het bepalen van het aantal benodigde sessies. Donker, grof haar absorbeert meer laserenergie en reageert doorgaans beter op de behandeling, waardoor er vaak minder sessies nodig zijn. Aan de andere kant kan licht of fijn haar extra sessies vereisen vanwege verminderde absorptie.
 • Het contrast tussen uw haarkleur en huidskleur is van belang bij laserontharing. Traditionele lasersystemen werken het beste op een lichte huid met donker haar, omdat ze zich richten op het melaninepigment in de haarzakjes. Als u een donkerdere huid heeft, kan een gespecialiseerde laser nodig zijn om schade aan de omliggende huid te voorkomen, wat extra sessies kan vereisen.
 • Ook heeft de omvang van het te behandelen gebied invloed op het aantal benodigde sessies. Grotere gebieden zoals de benen of rug kunnen meer sessies nodig hebben dan kleinere gebieden zoals de bovenlip of oren.
 • Hormonale onevenwichtigheden of aandoeningen zoals het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) kunnen de haargroeipatronen beïnvloeden, waardoor het proces gecompliceerder wordt. In dergelijke gevallen zijn mogelijk aanvullende sessies nodig om op lange termijn haarvermindering te bewerkstelligen.

Kan laserontharing helpen bij ingegroeide haartjes?

Ingegroeide haartjes zijn een veelvoorkomend probleem, met name bij mannen op plekken zoals de baard, nek en rug. Veel mannen hebben geleerd om te leven met de pijn en ongemakken die gepaard gaan met ingegroeide haartjes. Wat echter niet bij iedereen bekend is, is dat laserontharing kan helpen bij het oplossen van dit probleem.

Met behulp van de nieuwste Eos 4-wave diode-laser voor laserontharing kan de kans op ingegroeide haartjes op problematische plekken worden verminderd door de uitdagende haartjes zo veel mogelijk permanent te verwijderen. Het wordt zelfs verondersteld dat de aandoening sinushaar of pilonidale sinus, bekend om het veroorzaken van pijnlijke cysten, wordt veroorzaakt door ingegroeide haartjes. Daarom wordt laserontharing vaak aanbevolen door dermatologen om herhaling van deze aandoening te voorkomen.

De behandeling omvat doorgaans 6 tot 8 sessies op het specifieke probleemgebied, met tussenpozen van ongeveer 6 weken. Dit resulteert in permanente vermindering van haargroei op dat gebied en bijgevolg een afname van ingegroeide haartjes.

Gemiddeld aantal benodigde sessies

Hoewel het exacte aantal sessies varieert op basis van verschillende factoren, hebben de meeste mensen doorgaans 6 tot 10 sessies nodig voor optimale resultaten. Belangrijk is dat er tussen elke sessie 4 tot 6 weken moet zitten om haarzakjes in verschillende groeicycli effectief te kunnen behandelen. Individuen met licht of fijn haar, donkere huid of hormonale onevenwichtigheden kunnen mogelijk meer sessies nodig hebben.

Geduld is essentieel tijdens laserontharing. Naarmate de behandeling vordert, zult u merken dat de haargroei geleidelijk afneemt. Consistentie en opvolging van het aanbevolen behandelplan zijn essentieel voor succesvolle resultaten.

Nazorg na de behandeling

Na het voltooien van de aanbevolen sessies kunnen sommige mensen nog minimale haargroei of sporadische haartjes ervaren. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen helpen bij het beheersen van hergroei en het behouden van de behaalde resultaten

Werkt laserontharing bij grijs haar?

Het succes van laserontharing is grotendeels afhankelijk van de huid- en haarkleur van de persoon die de behandeling ondergaat. Over het algemeen reageert donker haar en een lichte huid het beste op laserhaarreductie, terwijl grijs en wit haar zelden tot geen respons laten zien.

De effectiviteit van laserontharing is het hoogst bij mensen met een lichte huid en donker haar, omdat het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het donkere pigment in het haar, genaamd melanine.

Een laser is gericht op het donkere pigment in de haarschacht en haarzakjes. Het haar absorbeert de laserenergie, waardoor het opwarmt en de warmte vasthoudt. Deze warmte beschadigt het haar en remt toekomstige haargroei. Door de ontwikkeling van lasers met meerdere golflengtes is het nu ook mogelijk om donkere huidtypes te behandelen, zoals met de 3 in 1 combinatie Laser met meerdere golflengtes en waarbij ook de mogelijkheid is om te ontharen met IPL of de Alexandrite Dual Wave Laser.

Waarom is laserontharing over het algemeen niet effectief bij grijs haar?

Grijs en wit haar hebben weinig tot geen pigment en zijn daardoor lastig te detecteren en te behandelen met lasers. Als de laser geen pigment heeft om op te richten, wordt het moeilijker om de haren effectief te verwijderen, wat laserontharing tot een ineffectieve oplossing maakt voor grijs haar.

Wil je meer informatie over de verschillende laser staan de medewerkers van Huidspecialist Opleidingen je graag telefonisch te woord.

Samenwerking Permablend & Huidspecialist Opleidingen

Perma Blend

Perma Blend is een expert op het gebied van PMU pigmenten met meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van duurzame en veilige pigmenten. Met de introductie van de Luxe serie kunnen PMU specialisten zonder beperking werken. Alle pigmenten van Perma Blend Luxe voldoen aan de REACH en EU richtlijnen.

Microbeau

Microbeau is een Amerikaans merk welke machines ontwikkelen voor pigmentatie behandelingen. De penstijl-machines zijn samen met ervaren pigmentatie specialisten ontworpen voor cosmetische en medische pigmentatie behandelingen. De pmu pennen van Micrbeau en Permablend zijn te gebruiken voor elke stijl of techniek binnen de pigmentatie en permanente make-up technieken. Hoewel de Apollo SMP ontwikkeld is voor Scalp Pigmentatie behandelingen, kan hij zeker ook voor overige PMU behandelingen gebruikt worden. De Microbeau machines zijn compatibel met veelal alle standaard naaldmodules, zodat u uw favoriete naalden kunt blijven gebruiken.

Samenwerking tussen De Huidspecialisten en Permablend & Microbeau: Voor Veilige en Hygiënische PMU-behandelingen

Bij de Huidspecialist Opleidingen geven wij verschillende pmu opleidingen zoals pmu powder brows, permanent make-up lip blush, pmu eyeliner en microhaarpigmentatie. Om ervoor te zorgen dat permanente make-up specialisten veilig en hygiënisch kunnen werken, zijn de Hygiënerichtlijnen voor permanente make-up opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze richtlijnen zijn verplicht om op te volgen en dragen bij aan het voorkomen van ontstekingen, infectieziekten en andere gezondheidsproblemen bij klanten, terwijl ze ook bijdragen aan een snellere genezing van permanente make-up.

Essentiële PMU-benodigdheden voor Professionele Behandelingen

Om professionele permanente make-up behandelingen uit te voeren, is het van cruciaal belang om te beschikken over de juiste PMU-benodigdheden. In het uitgebreide assortiment van Lason Groothandel vind je alles wat je nodig hebt voor een soepele, hygiënische en deskundige PMU-behandeling.

Diversiteit aan PMU-benodigdheden van Lason Groothandel

Als ervaren PMU-behandelaar is het essentieel om te werken met de juiste benodigdheden voor nauwkeurige en professionele behandelingen. Het assortiment van Lason Groothandel is zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan deze behoefte. Van verschillende pmu startpakketten, mapping strings tot wenkbrauwmessen en potloden, bieden wij een uitgebreide selectie producten om te voldoen aan de eisen van elke PMU-professional.

Naast essentiële benodigdheden heeft Lason Groothandel ook aanvullende PMU-producten om ervoor te zorgen dat je altijd voorzien bent van de nodige materialen. Van inktcupjes en ringen tot doekjes voor reiniging, microbrushes voor precisiewerk en afvalbakjes voor veilige afvalverwerking.

Permablend PMU-pigmenten voor Duurzame Resultaten

Lason Groothandel biedt ook PMU-pigmenten van het topmerk Permablend aan om ervoor te zorgen dat je werkt conform de REACH richtlijnen en hoogwaardige behandelingen kunt uitvoeren met langdurige resultaten voor je klanten.

Profiteer van Betrouwbare Merken en Deskundige Ondersteuning

Als professionele PMU-behandelaar wil je werken met betrouwbare en duurzame merken. Lason Groothandel heeft zorgvuldig gerenommeerde merken geselecteerd die zich hebben bewezen in de PMU-industrie, zodat je met vertrouwen de beste producten en service aan je klanten kunt bieden.

Wacht niet langer en bestel vandaag nog je PMU-benodigdheden bij Lason Groothandel om te zorgen voor een schone, hygiënische en professionele werkomgeving voor je PMU-behandelingen. Met ons uitgebreide assortiment en deskundige ondersteuning ben je verzekerd van hoogwaardige materialen voor succesvolle en nauwkeurige behandelingen.

Verbeter je PMU-vaardigheden met Opleidingen en Workshops

In samenwerking met De Huidspecialisten biedt Lason Groothandel ook diverse opleidingen en workshops om je PMU-vaardigheden te verbeteren. Leer hoe je wenkbrauwen en lippen perfectioneert, bied je klanten de best mogelijke behandeling en service, en laat je bedrijf groeien met de expertise van ervaren trainers.

Bij Lason Groothandel vind je alles wat je nodig hebt voor succesvolle PMU-behandelingen en de mogelijkheid om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Bestel vandaag nog en geef je klanten de professionele en hoogwaardige PMU-behandelingen die ze verdienen.

Wat is er aan de hand met de Mesogun en het plaatsen van fillers?

Naar aanleiding van de items uitgezonden door RTL 4 en het NRC, waar de Huidspecialisten Opleidingen aan heeft meegewerkt, willen we graag verduidelijken wat er precies speelt rondom het gebruik van de mesogun. In augustus 2022 heeft de overheid beslist dat het plaatsen van fillers met de mesogun nu wordt gezien als een voorbehouden handeling.

Maar wat betekent dit eigenlijk?

Een voorbehouden handeling is een behandeling die alleen uitgevoerd mag worden door BIG-geregistreerde professionals, zoals artsen en verpleegkundigen die bevoegd zijn om injecties te geven. Voorheen mochten ook schoonheidsspecialisten deze behandeling uitvoeren, zij het in een wat grijze zone. Vanaf augustus 2022 is het niet langer toegestaan deze behandeling uit te voeren, tenzij je een BIG-registratie hebt om de fillerbehandeling met de mesogun te verrichten.

Waarom is het nu verboden om fillers te injecteren met de mesogun?

Allereerst is de mesogun eigenlijk niet ontworpen voor deze specifieke taak. Cosmetische artsen maken eveneens geen gebruik van de mesogun voor dit doeleinde. Fillers bestaan uit hyaluronzuur en zijn onderling gekoppeld, zodat ze langer in de huid blijven en rimpels of volumeverlies opvullen. Met name de volumefillers die worden gebruikt voor lippen, jukbeenderen of kaaklijnen zijn behoorlijk dik van structuur, vergelijkbaar met haargel. Omdat de automatische mesogun vaak niet voldoende precisie biedt bij het injecteren van fillers en het lastig is om te zien waar de filler precies naartoe gaat, kunnen er diverse complicaties ontstaan. Denk hierbij aan verstopte aders door de fillers, wat kan leiden tot weefselafsterving en verspreiding van het product naar ongewenste gebieden.

Veiligheid waarborgen

Twee jaar geleden heeft de Huidspecialist Opleidingen besloten om te stoppen met het aanbieden van mesogun-filleropleidingen aan studenten. In het verleden hebben we vaak gemerkt dat een gebrek aan voorkennis over de huidanatomie kan leiden tot onvoldoende kwaliteit van behandelingen. Door onze samenwerking met het NRC en RTL 4 zijn we erachter gekomen dat er nog steeds opleidingsinstellingen zijn die deze cursussen aanbieden. We willen graag cursisten erop attenderen dat het uitvoeren van deze behandeling niet langer is toegestaan en dat er consequenties aan verbonden zijn wanneer je toch besluit deze handeling uit te voeren. Indien je klanten deze optie toch wil blijven bieden, raden we aan om samen te werken met een cosmetisch arts. Er zijn cosmetische artsen die bereid zijn om op locatie te werken. Ons uiteindelijke doel is om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat onze klanten geen onnodige risico’s lopen en tevreden zijn met de behaalde resultaten. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Microneedling gecombineerd met skinboosters

Met het ouder worden begint het vocht in onze huid op te raken. Met het vochtverlies zien we ook een vertraging in de productie van collageen en elastine, drie zeer belangrijke ingrediënten die ervoor zorgen dat onze huid er gezond, jeugdig en stralend uitziet. Wanneer we deze drie belangrijke ingrediënten beginnen te verliezen, zien we een toename van fijne lijntjes en rimpels, een verlies aan glans, vlekkerige of ruwe texturen, en dit kan resulteren in een dofheid of een algemene glansloze kwaliteit van de huid.

Microneedling & Skinboosters in een notendop

Door microneedling te combineren met hyaluronzuur hydrateren onze huid- en beautyboosters de huid diep, terwijl ze ook de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Het doel is om textuuronregelmatigheden te verminderen en tegelijkertijd de algehele kwaliteit van de huid te verhelderen en te verbeteren.

Voor wie is de gecombineerde microneedling met skinbooster behandeling geschikt

Iedereen die op zoek is naar:

 • Diepe hydratatie
 • Versteviging van de huid en herstelt het volume
 • Het aanpakken van fijne lijntjes
 • Verbetering van de huidtextuur en -tint
 • Pigmentatieproblemen aanpakken
 • Het uiterlijk van acnelittekens verbeteren
 • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
 • Verbetering van de algehele kwaliteit van de huid

Hoe werkt microneedling

Microneedling- behandelingen zijn er in de eerste plaats op gericht om uw lichaam weer collageen en elastine te laten produceren, iets dat ons lichaam niet meer aanmaakt naarmate we ouder worden. Bij een microneedling behandeling worden de serums in de huid gesluisd, door middel van roterende bewegingen en kleine vibrerende naaldjes die in de huid penetreren. Door onze wondgenezingsreactie op gang te brengen met kleine microschaafwonden op de huid, wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat een verscheidenheid aan huidproblemen aanpakt. We combineren de behandeling met het gebruik van hoogwaardige serums, die we tijdens de microneedling behandeling in de huid sluizen.

Hoofdbestanddeel Hyaluranzuur

Hyaluronzuur is een voedingsstof die al van nature in ons lichaam aanwezig is, maar bij veroudering na verloop van tijd uitgeput raakt. HA kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, en daarom is het zo’n ongelooflijk hydratatiemiddel. Door HA in te sluizen, stimuleert het de natuurlijke productie van collageen en elastine in uw lichaam. Als resultaat hiervan werken deze microneedling-behandelingen als huidversterkers die de elasticiteit, helderheid en gladheid van de huid verbeteren, en uw algehele teint verbeteren.

Skinboosters

Tijdens de behandeling worden er ook skinboosters in de huid gestempeld met de Dermashot. Met de Dermashot pen stempel je met de naaldmodule de actieve serums in de huid en zit het serum al in de pen. Deze behandeling is vooral goed voor cliënten die huidproblemen zoals beginnende fijne lijntjes, pigmentatieproblemen, acnelittekens, onregelmatigheden in de textuur willen corrigeren en die het algehele uiterlijk en de glans van de huid willen verbeteren.

Voor wie is deze behandeling geschikt

Huid- en beautyboosterbehandelingen  zijn over het algemeen geschikt voor alle huidtypes. Mannen en vrouwen vanaf 20 jaar die een verouderende huid, acnelittekens, melasma (effectief met een combinatiebehandelplan), hyperpigmentatie en fijne lijntjes en rimpels willen bestrijden, zijn goede kandidaten voor deze behandeling. De behandelingen zijn even effectief voor iedereen die de algehele kwaliteit van zijn huid wil verbeteren, zijn huid wil hydrateren en zijn huid stralender wil maken .

Wanneer kan ik resultaten verwachten?

Na de microneedling behandeling kunt u een paar dagen downtime verwachten. Wij voeren gemiddeld 3 tot 4 behandelingen uit met een tussenpoos van 3-4 weken. Na de kuur kunt u de procedure één of twee keer per jaar herhalen om de stralende resultaten te behouden.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over deze behandeling hydraneedling of een cursus hydraneedling (microneedling gecombineerd met skinboosters) volgen. Neem dan contact op met de Huidspecialist Opleidingen.

 

Tien Meest Voorkomende Beginnersfouten in Permanente Make-up

Het is volstrekt normaal om fouten te maken, zelfs de meest ervaren permanente make-up technici zijn niet immuun. Fouten dienen als leermomenten en zijn een integraal onderdeel van het leerproces. Elk nieuw begin brengt uitdagingen met zich mee; elke branche heeft subtiliteiten die de moeite waard zijn om te begrijpen. Ook permanente make-up ontsnapt niet aan deze nuances. Daarom hebben we besloten tien van de meest voorkomende fouten op te sommen die beginners in PMU maken, zodat ze in de toekomst vermeden kunnen worden.

Laten we van start gaan!

De Tien Fouten Die Beginners in Permanente Make-up Maken

Het schetsen van de toekomstige vorm is een uitdagende taak voor nieuwe specialisten. Deze taak vereist creatieve vaardigheden, artistieke gevoeligheid, kennis van verhoudingen, en een esthetisch oog. Voorspellen van resultaten, begrijpen van standaard verhoudingen en het visualiseren van een ideale schets zijn cruciaal.

Het is van essentieel belang voor een technicus om het gezicht als geheel te zien, resultaten van esthetische correcties te voorspellen, en standaardverhoudingen te begrijpen voordat ze de schets maken. Belangrijke fouten die gemaakt worden zijn angst en onzekerheid die leiden tot langere schetsingstijd, en onderschatting van de schets. Balans vinden tussen het volgen van de wensen van de klant en nemen van verantwoordelijkheid voor de vorm kan ook uitdagend zijn.

Het is begrijpelijk dat niet iedereen een kunstzinnige achtergrond heeft. Tijdens pmu cursussen krijg je voldoende oefening om verhoudingen beter te begrijpen.

Tip: Oefen schilderen en kies professionele permanente make-up cursussen met een goede lesmethodologie.

De Verkeerde Keuze in Pigment.  Een cruciaal aspect van het werk is de selectie van het juiste pigment, dat moet overeenkomen met de huid- en oogkleur van de cliënt. Het doel is om de permanente make-up er natuurlijk en passend uit te laten zien, en niet overdreven of ongepast. Communiceer goed met de klant over de pigmentkeuze en overleg over de gewenste eindresultaten.

Laten we nu de meest voorkomende kleurfouten systematiseren:

 1. Gebrek aan kennis over kleurentheorie en de begrippen helderheid, verzadiging en zuiverheid van kleuren.
 2. Onbekendheid met de samenstelling van pigmenten, het gedrag van hun componenten en het gebrek aan kennis over de eigenschappen van gebruikte pigmenten en hun kenmerken.
 3. Onbegrip van de verhouding tussen “warme” en “koele” pigmenten en hoe deze reageren op verschillende huidtypes.
 4. Moeite met voorspellen van kleurschema’s voor voorgestelde kleuroplossingen.
 5. Onvoldoende begrip van pigmentkleurveranderingen door verschillende brekingen onder de huid.
 6. Onbekendheid met het principe en de algoritmes voor het corrigeren van kleuren in bestaande kleuroplossingen.
 7. Varen op intuïtie voor het voorspellen van het eindresultaat, zonder grondige kennis van de bovengenoemde aspecten.

Het beheersen van al deze aspecten vormt een uitdaging voor beginnende specialisten. Kleur wordt beïnvloed door factoren zoals pigmentdiepte, toepassingsdichtheid en individuele lichaamskenmerken. Een diepgaand begrip van deze nuances is essentieel om consistente kleurresultaten te bereiken en je klanten aantrekkelijker te maken.

Communicatie met Klanten:

Bij het werken met klanten maken beginnende experts vaak fouten. Het vermogen om de wensen van de klant te begrijpen en passende oplossingen voor te stellen is essentieel. Elke specialist moet de klant uitleggen dat elke behandeling individueel is en discussies over kleur en vorm in detail voeren. Zorg ervoor om altijd een “Vrijwillige toestemming voor de procedure” te verkrijgen en contra-indicaties en nazorgbesprekingen te voeren voordat de behandeling begint.

Gebrek aan Ervaring:

Ervaring brengt intern vertrouwen en een dieper begrip van je expertise op een complex gebied. Het vereist kennis in verschillende disciplines: geneeskunde, kleurenleer, make-up, psychologie en observaties in de praktijk. Een professioneel oog komt voort uit ervaring en begrip, waardoor beginners meer kans hebben op fouten dan experts die zich houden aan normen en voorschriften. Opbouwen van ervaring leidt tot beter inzicht en nauwkeurigere behandelingen.

Permanente make-up is een eenvoudige procedure!

Vaak wordt gedacht dat permanente make-up een eenvoudige procedure is, maar in werkelijkheid is het niet zo simpel. Beginners realiseren zich dit zodra ze beginnen te werken en kunnen overweldigd raken. De eerste mislukkingen kunnen leiden tot ontmoediging, maar fouten maken is een normaal onderdeel van het leerproces. Vaardigheden ontwikkelen is een geleidelijk proces dat niet altijd gelijkmatig verloopt. Studenten voelen zich vaak zelfverzekerd tijdens begeleide trainingen, maar ervaren uitdagingen bij het werken met echte klanten.

Een veelvoorkomende fout is het onvermogen om goed met pigmenten te werken, wat soms leidt tot ontmoediging of uitval onder opgeleide specialisten aan het begin van hun carrière. Bij Huidspecialist opleidingen PMU ligt de focus op meer dan 70% van de training op praktijkervaring. Oefenen is van onschatbare waarde en essentieel om bekwaam te worden in permanente make-up. Het is een continu proces!

Het is belangrijk om in jezelf te geloven, in je kracht te vertrouwen en een passie te hebben voor groei en excellente resultaten. Het vergt toewijding en doorzettingsvermogen, maar met vastberadenheid en toewijding kun je veel bereiken. Onze gedreven studenten zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Fouten bij de Selectie van pmu Apparatuur

Een veelgemaakte fout is het maken van de verkeerde keuze in apparatuur voor permanente make-up. De juiste apparatuur kiezen kan afhangen van de pmu school waar je hebt gestudeerd, wat beginners soms verward achterlaat.

Vaak zijn er twee opties die beginnende specialisten volgen: kiezen voor goedkope apparatuur met de intentie om later te upgraden naar professionelere apparatuur, of bewust kiezen voor en investeren in hoogwaardige apparatuur vanaf het begin.

Wij geloven dat werken met hoogwaardige apparatuur van cruciaal belang is en dat kwaliteit en integriteit nooit onderschat mogen worden. Een van de belangrijkste aanbevelingen voor toekomstige professionals is: ‘Wees eerlijk, gebruik hoogwaardige apparatuur en handhaaf een veilige werkomgeving.’

Correct Gebruik van Verdoving

Het gebruik van verdoving bij permanente make-up is cruciaal vanwege de pijnlijke aard van de procedure. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen bij het toedienen van verdoving, aangezien onjuist gebruik en toepassing risico’s met zich kunnen meebrengen.

Veelgemaakte fouten zijn onder meer: onverantwoordelijk gebruik van anesthetica, misvattingen over complicaties, en gebrek aan begrip over het gebruik van anesthetica. Voor de veiligheid van de cliënt is het essentieel dat de specialisten over de juiste kennis en procedures beschikken om alle mogelijke complicaties direct en adequaat aan te pakken. Het pmu model of de pmu klant dient bij de huisarts Emla zalf op recept te halen, zodat de huisarts hier akkoord op kan geven.

Een verkeerde keuze in de permanente make-upschool kan veel problemen veroorzaken.

De rol van de leraar is van onschatbare waarde in het vormen van een bewuste en zinvolle benadering van nieuwe kennis. Een correcte introductie in het vak is van groot belang, aangezien het fundament legt voor basisvaardigheden, passie voor het vak en de mogelijkheid om fouten te vermijden.

Toewijding en nauwgezetheid zijn essentieel bij de beoefening van permanente make-up. De inspanningen die je in je werk steekt zullen helpen bij het bereiken van professionaliteit, stabiliteit en perfectie in je techniek, en het vermogen om verschillende technieken toe te passen afhankelijk van elke situatie.

Het ontbreken van voortdurende professionele ontwikkeling is een grote fout voor elke specialist. De industrie evolueert voortdurend en het upgraden van kennis door het volgen van bijscholing en relevante cursussen is essentieel voor professionele excellentie. Het streven naar voortdurende professionele ontwikkeling is een kenmerk van uitmuntendheid en helpt elke specialist hun dienstenaanbod uit te breiden en up-to-date te blijven met nieuwe technologieën en materialen binnen de branche. Het behouden van een balans tussen het leren van nieuwe en gevestigde technieken is van vitaal belang, en het testen van nieuwe materialen op kunsthuid vermindert risico’s aanzienlijk.

Het bereiken van technische perfectie vereist consistent oefenen, maar blijven leren en bijscholen door middel van seminars, masterclasses en trainingen versterkt uw positie in de beautybranche en verbetert de kwaliteit van uw diensten. Wij bij de huidspecialist opleidingen zijn gespecialiseerd in het geven aan verschillende pmu opleidingen en helpen je graag verder.

PMU naaldmodules

Er zijn enkele dingen die je als PMU-specialist absoluut moet weten om de mooiste resultaten te boeken. De PMU-naaldlengte is daar één van. De naaldlengte speelt een belangrijke rol bij hoe je de perfecte look voor je klanten kunt creëren. Verschillende formaten kunnen verschillende looks creëren en bepalen hoeveel pigment je gebruikt. Daarnaast is de tapsheid, het aantal, de lengte en de configuratie waarmee rekening moet worden gehouden.

PMU Naald

Omdat de industrie snel evolueert, worden er elke dag nieuwe producten en materialen geïntroduceerd, waaronder naalden. Als PMU-kunstenaar is het van cruciaal belang om verschillende naaldgroottes, taps toelopende delen, aantallen en configuraties te begrijpen om de juiste naaldkeuze voor jou klant te kunnen maken.

PMU-Naaldmaten

De naaldgrootte wordt bepaald door de naalddiameter, waarbij de dikte van de naald zich op het breedste punt bevindt. De diameter is de breedte van elke afzonderlijke naald die uit de naaldstang steekt. Dit wordt ook wel meter genoemd. Hoewel ze hetzelfde betekenen, wordt er verschillende terminologie gebruikt om de dikte van de naald aan te geven. Het meternummer wordt veel gebruikt voor tatoeagenaalden, terwijl de diameter het meest wordt gebruikt voor PMU-naalden. Hoe smaller of dunner de diameter, hoe fijner en gecontroleerder de inktstroom stroomt.
Een diameter van 0,25 mm (#8) levert bijvoorbeeld minder en een langzamere inktstroom op dan een diameter van 0,35 mm (#12).

 

OPMERKING: Als algemene regel heeft de dikte van de naalddiameter ook invloed op de inktstroom.

 

Diameter                Graadmeter                 Dikte van de naald               Grootte van de stip op de huid Inktstroom
0.25 mm                #8                              Extra dun                                 Kleinere stip Gecontroleerde inktstroom
0.30 mm                #10                            Dun                                        Kleinere stip Minder inktstroom
0.35 mm              #12                              Standaard                               Grotere stip Meer inktstroom

Naaldconus

De naaldconus geeft de lengte van de naaldpunt aan waar de naald smaller begint te worden. Met andere woorden, het geeft aan hoe lang de punt taps toeloopt.
Naalden zijn verkrijgbaar in verschillende taps toelopende vormen, van korte taps tot superlange taps toelopende delen. Om uw werk te optimaliseren, is het belangrijk om te begrijpen hoe elke naaldconus de huid beïnvloedt.

Opmerking: Als algemene regel geldt dat korte tapse naalden meer inkt uit de naald laten stromen, terwijl lange tapse naalden minder inkt afgeven. Met andere woorden: een langere tapsheid geeft u een betere controle over de inktstroom dan een kortere tapsheid.

Zie hieronder voor 6 taperlengteopties. De meest populaire conus in PMU is van ST naar LT.

Standaard (kort)                                        ST 1,5 mm
Lange tapsheid                                          LT 2 mm
Dubbele lange tapsheid                            DLT 2,5 mm
Extra lange tapsheid                                ELT 3,5 mm
Super lange taper                                    SLT 5,5 mm
Extra superlange tapsheid                       ESLT 8 mm

Hoewel er een breed scala aan naaldconusselecties bestaat, vergelijken we een korte conische naald met een lange conische naald.

Korte taper Lange tapsheid
Minder inktstroom Meer inktstroom
Grotere inktpunt Kleinere inktpunt
Meer trauma aan de huid Minder trauma aan de huid
Bouwt snel kleur op Bouwt langzaam kleur op
Ideaal: als u op een groter oppervlak werkt, kunt u de kleur sneller inkleuren met minder lagen. Het werkt ook goed op dikkere huidtypes. Ideaal: als u op een moeilijk gebied werkt waar meer precisiewerk vereist is, wilt u misschien lange taps toelopende naalden gebruiken, zodat u de tijd kunt nemen om de kleur langzaam op te bouwen met meer lagen zonder de huid te beschadigen. Deze taper werkt goed op dunnere huidtypes

Aantal naalden in de naaldmodule

Het aantal naalden is het getal dat aangeeft hoeveel naalden bij elkaar zijn gegroepeerd op de punt van de naaldstang om de naald te maken. Het verwijst ook naar het aantal individuele naalden dat aan de naaldstang is bevestigd.

 

Naaldconfiguratie

De naaldconfiguratie geeft aan hoe de naalden aan elkaar worden gesoldeerd. Tatoeagenaalden worden onderverdeeld in 3 verschillende groepen, afhankelijk van hoe ze worden gevormd:

 • Ronde naald, Magnum- naald en Platte naald.
 • Ze zijn verder onderverdeeld in Liner- en Shader- naalden. Afhankelijk van het gebruik is er een duidelijk verschil tussen LINER- en SHADER-naalden.
 • Voeringnaalden worden dicht bij elkaar gevormd, terwijl shadernaalden verder uit elkaar worden gevormd. Om deze reden kunnen voeringnaalden een betere compacte schaduw bereiken in vergelijking met shadernaalden.
Ronde naald | Voering & Omlijning & Schaduw
Ronde – hade            RS                      Kleine puntjes arceren
Magnum-naald | Grote gebieden schaduwen en blenden
Geweven Magnums    M1                Dikke lijnen en schaduwen
Vastgemaakte Magnums    M2                 
Dikke lijnen, contouren en schaduwen
Gebogen Magnums                    CM  Schaduwen en kleuren mengen
Platte naald | Voering en schaduw
Platte voering               FL          Lijnen en contouren
Platte hader              FS        Schaduw

Kleine naald

Voordelen

 • Er is minder kracht nodig om de huid te penetreren omdat het kleinere oppervlak van de naald minder trauma aan de huid veroorzaakt.
 • Biedt meer precisiemogelijkheden voor gedetailleerd werk .
 • Fijnere en meer gecontroleerde stroom pigmentstroom

Nadelen

 • Het oppervlak dat door de huid moet dringen is kleiner en de kans is groter dat het dieper in de huid doordringt.
 • Grotere kans op pigmentmigratie doordat het met een kleinere naaldconfiguratie gemakkelijker in de huid dringt.

Grote naald

Voordelen

 • Minder kans om diep in de huid door te dringen, waardoor pigmentmigratie wordt voorkomen.

Nadelen

 • Vereist meer kracht om de huid te penetreren vanwege het grotere oppervlak van de naald.
 • Ongecontroleerde druk kan meer trauma aan de huid veroorzaken .
 • Het is gemakkelijker om sectieschaduw te creëren als u niet voorzichtig bent met uw druk.

Pro-tip Naaldlengtes

 • Lang : als u de naald langer instelt, gaat er minder inkt van de cartridge naar de huid.
 • Kort : als u uw naald korter instelt, gaat er meer inkt van de cartridge naar de huid.
 • Als er te veel pigment op de huid wordt verspreid, verleng dan uw naald zodat er minder inkt naar de huid reist. Als u merkt dat de inkt op de huid blijft plakken, kunt u het beste uw naald verlengen.
 • De naaldlengte moet, wanneer de machine is ingeschakeld, ongeveer 1,5 mm – 2 mm uitsteken. We noemen dit de ‘naaldhang’.
 • Door de naald tot 2 mm te laten hangen, kunt u de punt van de naald beter zien en kunt u de naalddiepte regelen.

Dit betekent NIET dat u de hele naald in de huid steekt. U strijkt alleen met de punt van de naald op de huid. Houd er rekening mee dat het hangen van de naald niets te maken heeft met de diepte van de naald die in de huid wordt gestoken.

Hartelijk dank voor het lezen van onze blog over PMU-naaldgroottes. Mocht je vragen hebben of een pmu cursus willen volgen dan staan onze medewerkers van de Huidspecialist opleidingen je graag te woord.