Collageen draden, de nieuwste beautytrend

Cursus draadlift behandeling & rimpel behandeling

Collageendraad liften zonder naalden nu in Valkenswaard bij de Huidspecialisten (10 minuten van Eindhoven en Lommel)

De nieuwste technologie uit Korea.  Een naaldloze behandeling met collageendraden.  De eerste in Nederland en verkrijgbaar bij de Huidspecialisten!

De effecten van de behandeling zijn direct zichtbaar.

 

Het is een baanbrekende technologie en een behandeling met ontzettend mooie resultaten. We raden 3 behandelingen aan met een tussenpoos van 3-4 weken, met onze liftende collageen draden. Afhankelijk van het huidtype en de leeftijd houdt het resultaat tussen de 6 en 12 maanden stand. Het is ideaal voor zowel mannen als vrouwen. Ook in de zomer kan onze naaldloze collageen draadlifting worden uitgevoerd.

Resultaten Collageen draden

 • verhoogt de elasticiteit
 • hydrateert de huid
 • verbetert de dichtheid
 • verbetert het uiterlijk van pigmentatie
 • verbetert het volume
 • Geeft een liftend effect
 • verbetert de kaaklijn
 • porie reductie
 • jeugdige uitstraling

Voordelen van de collageen draden

 • Naaldloos draadliften
 • Geen blauwe plekken
 • Geen naalden
 • Geen uitvaltijd
 • Geschikt voor ieder huidtype

Zo werkt onze naaldloze collageen draadlifting

Voordat de collageen draden worden aangebracht, wordt een speciaal gemaakte scrub aangebracht om de huidkanalen te openen, waardoor de collageen draden de huid kunnen binnendringen en talg en dode cellen worden verwijderd.

De draden, ter plaatse opgelost met een speciale gel, worden vervolgens via een kanaal als nanodeeltjes in de huid opgenomen. Dit kanaal strekt zich uit tot in de diepere lagen van de huid en recombineert als een opvullend kussen. De volledige cyclus duurt ongeveer 4 weken na elke behandeling.

Om de huid optimaal te ondersteunen, brengen we na de zijdedraden intensieve vochtboosters en een speciale collageengel op de huid aan.

 

Collageen draden cursus

Wil je meer informatie over de cursus collageen draden liften,  of zou je graag een opleiding draadjeslift willen volgen willen volgen? Neem dan contact op met huidspecialist opleidingen. Wij staan je graag te woord over de opleiding collageen draden.

 

schimmelnagel weg laseren

Steeds meer mensen hebben last van nagelschimmel

Nagelschimmel werd vroeger beschouwd als een typische zwembadziekte en werd vooral geassocieerd met het missen van badschoenen bij het lopen op de tegels van de douche, de kleedkamer of de rand van het zwembad. Tegenwoordig weten we dat hoewel atleten tot de risicogroepen behoren, een infectie met nagelschimmel voor niemand kan worden uitgesloten en totaal verschillende oorzaken kan hebben. Ongeveer elke 8e persoon draagt schimmelsporen en wordt aangetast door nagelschimmel, vaak zonder het zelfs maar te merken.

In Nederland lijdt naar schatting 2 tot 13% van de bevolking aan schimmelnagel(s). Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans op een infectie wordt groter naarmate men ouder wordt. Bij kinderen komt het nog vrij zelden voor, maar van de mensen tussen 40 en 60 jaar lijdt 15-20% aan een schimmelinfectie van de nagel(s).

Vormen van schimmelnagels

Nagelschimmel kan op zowel vingernagels als teennagels uitbreken en een probleem worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een besmetting met draadschimmels of gistschimmelsporen en de vorming van nagelschimmel door schimmels. Hoewel een schimmelziekte in de vroege stadia nog relatief eenvoudig kan worden behandeld met een fungicide uit de apotheek, vereist een ernstige besmetting specialistische behandeling en uitgebreide therapie om de symptomen, en oorzaken weg te nemen.

Het verschil tussen een kalknagel en schimmelnagel

Het grootste verschil tussen een kalk- en schimmelnagel zit ‘m al in de benaming: een schimmelnagel wordt namelijk altijd veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een kalknagel kan daarentegen ook andere oorzaken hebben; oorzaken die niets met schimmels te maken hebben. Daarnaast is een kalknagel in tegenstelling tot een schimmelnagel niet besmettelijk. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze zien er hetzelfde uit.

Hoe ziet een kalknagel eruit?

Hoe ziet een kalknagel eruit? Hetzelfde als een schimmelnagel: verdikt, brokkelig en vaak met een gelige of bruine verkleuring. Het weefsel onder de nagel is aangetast, wat ervoor zorgt dat de nagel onvoldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien: wat op zijn beurt de verkleuring veroorzaakt. De ophoping van dood weefsel onder de nagel zorgt voor de verdikking. In sommige gevallen kun je ook lijntjes of ribbels in de nagel zien. Cosmetisch gezien geen pretje: maar gelukkig wel gewoon te behandelen!

Hoe ontstaat een schimmelnagel?

Een schimmelnagel wordt daarentegen veroorzaakt door een schimmelinfectie die onder het nagelbed terecht is gekomen. Een schimmelnagel kan zowel bij de tenen als bij de vingers voorkomen. De schimmelinfectie begint vaak aan de zijkant van de nagel aan de grote teen, en verspreidt zich, indien onbehandeld, langzaam ook naar de andere tenen of zelfs de vingers. Wanneer de infectie zich spreidt kan dit voor flinke pijn zorgen: het behandelen van een schimmelnagel wordt dan ook aangeraden.

nagelschimmel kan zonder voorbehoud worden omschreven als een wijdverbreide infectie ziekte. De infectie, meestal veroorzaakt door dermatofyten, kan voorkomen op de vinger- en teennagels en wordt begunstigd door hitte. Maar ook draad-, gist- en schimmels kunnen nagel schimmel veroorzaken en zijn de bekendste verwekkers van deze ziekte. Er zijn verschillende behandelingsopties die kunnen worden gebruikt om de infectie consequent en permanent te bestrijden. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld en hoe eerder de behandeling wordt gestart, hoe groter de kans op herstel en hoe korter de genezingstijd.

Nagelschimmel geneest zelden vanzelf

Schimmelnagel behandelen

Ook wanneer het om een schimmelnagel gaat is er geen reden voor paniek: maar uiteindelijke behandeling om verspreiding van de schimmelinfectie te voorkomen is van belang. Hoewel er na verloop van tijd een nieuwe nagel zal groeien, zal ook deze nagel getroffen zijn door de schimmelinfectie. De enige manier om eindelijk afscheid te nemen van een schimmelinfectie is met daadwerkelijke behandeling ervan

Het laseren van een schimmelnagel

De laser werkt met een soort pennetje waarmee we nauwkeurig de nagels kunnen behandelen. Bij de behandeling bereikt een fijne laserstraal het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. De celstructuur van de schimmels raakt bij een temperatuur van 45 graden permanent beschadigd waardoor de schimmel afsterft en uitbreiding van de infectie wordt effectief stopgezet. Het principe van de laserbehandeling is gebaseerd op het uitschakelen van de schimmel door selectieve thermische overbelasting.

De lasertherapie is veilig en doeltreffend. 

De behandeling mag om de 4 tot 6 weken uitgevoerd worden. Er is een behandeling van minimaal 2 tot 4 keer aanbevolen voor doeltreffend resultaat.

Alle nagels en nagelranden worden behandeld en de meest aangedane nagels extra intensief. Na de behandeling wordt de rand onder de nagel, de randen eromheen en het nagelbed zorgvuldig ingesmeerd met een anti schimmel gel genaamd: Terbinafine. 

Terabinafine wordt verkocht onder de merknaam Lamisil. Het is een antimycoticum, een middel dat schimmels doodt. Het kan zowel per tablet worden ingenomen als in de vorm van zalven of crèmes op de huid worden toegepast.

Informatie cursus schimmelnagel laseren

Wil je meer informatie over een schimmelnagelbehandeling, of graag de behandeling in je eigen salon of praktijk gaan geven, en zou je graag een opleiding schimmelnagel laseren willen volgen? Neem dan contact op met huidspecialist opleidingen. Wij staan je graag te woord over de cursus schimmelnagel laseren.

 

 

Hoe lang houdt het resultaat aan van een fibroblastbehandeling

Hoe frustrerend de tekenen en symptomen van veroudering ook kunnen zijn, veel mannen en vrouwen zijn nog niet helemaal klaar of in staat om onder het mes te gaan. Bovendien willen cliënten met een milde tot matige slappe huid en rimpels vaak een minder ingrijpende optie, zonder het langdurige herstel of de uitvaltijd die gepaard gaat met chirurgische ingrepen. Als u op zoek bent naar een niet-chirurgische huidverstrakkingsbehandeling die u kan helpen de klok terug te draaien en u een gezondere, jeugdigere huid te geven, dan is een fibroblast behandeling wellicht iets voor u. Het deskundige team van de Huidspecialisten, is er trots op de opleiding en behandeling fibroblast huidverstrakking aan te bieden in Valkenswaard. Lees hier meer over fibroblasten, inclusief waar een plasma / fibroblast behandeling voor worden gebruikt en hoe lang uw resultaten kunnen aanhouden.

Wat doet plasma fibroblast?

Naarmate we ouder worden, neemt onze toevoer van collageen en elastine – twee van de belangrijkste componenten voor een gezonde, volle, jeugdige huid op natuurlijke wijze af, wat resulteert in lijntjes, rimpels en een slappe huid. Fibroblasting is een niet-chirurgische huidverstrakkingsbehandeling die de kracht van plasma microstralen gebruikt om de natuurlijke productie van collageen en elastine door het lichaam te stimuleren, wat resulteert in een strakkere, stevigere en gladdere huid.

Wat kan ik met de plasmapen behandelen

Door de behandeling met de fibroblastpen of plasmapen kan de technicus zowel grote als kleine delen van het lichaam nauwkeurig richten. Enkele van de meest voorkomende problemen die worden behandeld met huidverstrakking door fibroblasten zijn:

 • Boven ooglidcorrectie
 • Onder ooglidcorrectie
 • Gezichtslijnen en rimpels
 • Acne littekens
 • Liplijnen
 • Rokerslijnen
 • Kraaienpoten
 • Striae (buik, dijen, gezicht)
 • Nek
 • kaken

Hoe werkt plasmafibroblasting?

Fibroblasting is een relatief snelle en comfortabele procedure en kan ter plaatse worden uitgevoerd in de schoonheidssalon. De meeste mensen ervaren minimaal ongemak tijdens een fibroblast behandeling . Elke sessie duurt gewoonlijk ongeveer 30 – 90 minuten, afhankelijk van de te behandelen zone(s), en begint met het reinigen, desinfecteren en voorbereiden van de huid op de behandeling. Met behulp van een geavanceerde plasmapen wordt de behandeling uitgevoerd.

Hoe lang duurt het herstel van fibroblasten?

Geloof het of niet, er is vrijwel geen uitvaltijd (7 dagen)geassocieerd met een fibroblast behandeling. De meeste cliënten kunnen na de behandeling terugkeren naar hun normale dagelijkse routine, op enkele uitzonderingen na. Er kan sprake zijn van lichte roodheid, zwelling, gevoelloosheid of irritatie, maar een verkoelende gel kan worden aangebracht om deze symptomen te verlichten. In de meeste gevallen zijn deze mild en verdwijnen ze vanzelf binnen een paar dagen. Het is van cruciaal belang dat cliënten blootstelling aan de zon minimaliseren en hun huid gehydrateerd houden na de behandeling met fibroblasten.

Hoe lang duurt het voordat fibroblast behandeling werkt?

De resultaten van fibroblast behandeling hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, aangezien het lichaam de productie van collageen en elastine begint op te voeren. De meeste mensen merken na een paar weken een verschil in hun huid, maar het kan  2 tot 3 maanden na uw sessie duren voordat de definitieve resultaten volledig zichtbaar zijn.  Tijdens een fibroblast consult worden de specifieke zorgen en doelen besproken van een cliënt, de huid wordt geëvalueerd en helpen bij het bepalen van een behandelplan.

Hoe lang duurt fibroblast?

Zoals bij de meeste cosmetische behandelingen, al dan niet chirurgisch, kunnen de resultaten van fibroblasten van persoon tot persoon verschillen op basis van een aantal individuele factoren, waaronder het huidtype van de cliënt, de huidconditie, het gewenste resultaat. Over het algemeen kunnen de meeste mannen en vrouwen twee tot drie jaar genieten van de resultaten van een fibroblastbehandeling voordat een herhalingsbehandeling nodig kan zijn. Enkele handige tips om de fibroblastresultaten te behouden en te verlengen zijn:

 • Vermijd blootstelling aan de zon
 • Gebruik zonnebrand
 • Houd je huid gehydrateerd
 • Gebruik de juiste huidverzorging
 • Eet gezond
 • Blijf gehydrateerd
 • Zorg voor een gezond, stabiel gewicht
 • Niet roken
 • Overweeg aanvullende huidbehandelingen, waaronder Hifu, skinboosters of fillers

Zou je graag meer informatie willen over de fibroblastopleiding staan onze medewerkers je graag telefonisch of persoonlijk te woord. De plasmapen die wij gebruiken is de Renouveau plasma medic pen

Nieuwe naam

Filler kliniek opleidingen is veranderd van naam naar Huidspecialist opleidingen.

Wij krijgen heel vaak de vraag, waarom de Filler kliniek opleidingen is veranderd naar de naam Huidspecialist opleidingen. De reden van de naamwisseling heeft te maken met de enorme uitbreiding en groei, dat ons bedrijf doorgemaakt heeft. We zijn gestart met het geven van Filler mesogun opleidingen, en hierdoor is de naam van Filler kliniek opleidingen ontstaan.  Inmiddels geeft de Huidspecialist opleidingen meer dan 110 verschillende opleidingen, waarvan er 3 mesogun filler opleidingen worden gegeven. De naam was dus enigszins verouderd.

Alle opleidingen die wij geven hebben te maken met de huid. Wanneer je een tattoo wil verwijderen met de laser, moet je ook een specialist zijn in huidanalyse. Dit is de reden dat wij voor Huidspecialist opleidingen hebben gekozen. 

Ik wil piercer worden

Piercer worden

Veel gestelde vragen wanneer je interesse in het vak piercer hebt.
Ik wil een piercer worden?
Hoe kan ik leren piercen?
Hoe zit het met piercing opleidingen?

Als professionele piercer krijg je regelmatig deze vragen.
Eerlijk gezegd zijn er geen kortere wegen om een ​​goede piercer te worden en hier bij de Huidspecialist opleidingen geloven we dat de beste manier om de piercing-industrie te betreden, is een intensieve praktijk gerichte opleiding volgen bij een ervaren piercer.

Met een goede opleiding is het belangrijk om te leren welke materialen je moet gebruiken, de piercings aan te passen, de anatomie van het lichaam, te luisteren naar de feedback van de piercer en vooral heel veel te oefenen met de docent.

Als Body piercer is hygiëne een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je wordt namelijk dagelijks blootgesteld aan bloed, waardoor je risico loopt op blootstelling aan hepatitis en andere bacteriën en virussen die in het bloed worden vervoerd. Om ervoor te zorgen dat jij en je klanten worden beschermd, is het van cruciaal belang om steriel te werken. Dit zijn allemaal ellementen die je leert tijdens de opleiding piercen. Meer informatie over de cursus piercen

Lockdown voor schoonheidsspecialistes

Lockdown geldt niet voor behandelingen vanuit Wkkgz. 

 Uit de Staatscourant die 19-12-2021 gepubliceerd is blijkt dat wij als zorgaanbieder zorg mogen verlenen die valt onder de Wkkgz. Schoonheidsspecialisten die vallen onder de Wkkgz hoeven zich niet aan de lockdown te houden


Geef jij behandelingen die uitgebreider zijn dan alléén de huid reinigen en make-up of huidverzorgende crèmes aanbrengen? Dan ben je zorgaanbieder volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en hoef je je niet te houden aan de lockdown.

COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten
Het COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten is een verplicht protocol op basis van de nu geldende RIVM maatregelen. Deze kun je downloaden vanaf deze pagina.

Advies gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen
Dit document is een advies voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen binnen jouw salon.

Maatregelen in het kort:

 • COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten
  Schoonheidsspecialisten werken volgens het verplichte COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten.

 • 1,5 meter afstand 
  De 1,5 meter geldt op plekken waar geen coronatoegangsbewijs geldt, dus ook binnen de salon.

 • Mondkapjesplicht
  Voor schoonheidsspecialisten én klanten geldt de mondkapjesplicht.

 • Basisregels
  Voor iedereen geldt de volgende basisregels:
  – Was je handen.
  – Houd afstand.
  – Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  – Werk thuis als het kan en op kantoor als nodig.
  – Zorg voor voldoende frisse lucht.

Waarom geldt de verplichte sluitingstijd niet voor schoonheidsspecialisten?

De verplichte sluitingstijd geldt voor de niet-medische contactberoepen zoals kappers en visagisten. Uitgezonderd zijn zorgaanbieders volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Dit betekent dat schoonheidsspecialisten die vallen onder de Wkkgz geen verplichte sluitingstijd hoeven te hanteren. Of je wel of niet valt onder deze wet, lees je onder de veelgestelde vraag “Val ik onder de Wkkgz” hierboven.

Wat moet ik doen als ik controle krijg?

Je kunt aangeven dat je op grond van de Wkkgz een zorgaanbieder bent en je op basis daarvan niet gehouden bent aan de verplichte sluitingstijd. 

Bron Anbos

wimperstyliste worden

Hoe krijg je stralende wimpers

Laat ik mezelf even voorstellen. Ik Dewi ben docente bij de huidspecialist opleidingen. In 2015 ben ik begonnen met het zetten van wimpers, inmiddels mag ik mezelf wimper expert noemen en geef ik ook cursussen voor mensen die graag wimpers willen leren zetten.  Wil je starten met het zetten van mooie wimpers, leer ik je graag de perfecte  technieken om een wimperstyliste te worden.

Waar te beginnen

Als opleidingsinstituut krijgen we vaak de vragen: Waar moet je beginnen als je wil starten met het aanbieden van wimperverlengingen? Zijn  wimperextensions slecht zijn voor de wimpers, en kun je een allergische reactie krijgen of last hebben van de extensions. Alle antwoorden op jouw vragen leg ik uit in deze blog.

Geschiedenis wimperverlenging 

Interessant om te weten is, waar wimperverlenging  vandaan komt. Vroeger bedachten mensen de gekste dingen, zoals de wimpers knippen zodat ze daarna beter zouden gaan groeien ect.

Een pruikenmaker is begonnen met een wimperstrip met echte haren die hij door een gaasje heen haalde en daarmee is een van de eerste nep wimpers ontstaan. Uiteraard was het heel duur en konden alleen beroemde mensen deze manier van wimperverlenging betalen. Uiteindelijk was het geen succes en verdween het weer van de markt.

Rond de jaren 50 bloeide de business van wimperextensions zetten, weer helemaal op. Een nieuwe rage waren de plastic wimperextensions. En het werd razend populair, onder de beroemde mensen.

Uiteindelijk in het jaar 2000 werden de wimpers steeds meer betaalbaar en werden er verschillende materialen zoals zijde, mink, synthetisch of polyester ontwikkeld voor de wimper extensions. Deze verschillende materialen en soorten wimpers worden allemaal tijden de cursus wimperextensions besproken.

 

De wimpers

Over het hele lichaam zitten er haartjes, en deze groeien in verschillende fases. Zo ook bij onze wimpers. Heel de wimperrand vernieuwd iedere +/- 6-8 weken. Gezonde wimpers zijn lang stevig en dik.

Tijdens het plaatsen van wimperextensions letten we op de goede en gezonde haartjes. Hier plaatsen we de wimperextensions op, zodat het niet schadelijk is voor de wimpers. Het is normaal dat je elke dag zo’n 3 wimpers per dag verliest. Vandaar dat het logisch is, dat de uitgevallen wimper meer opvalt op het moment dat er een extensions op zit. Schrik hier niet van, want dit is volkomen normaal. opvullen moet dus regelmatig worden gedaan, zodat je geen gaten krijgt tussen de wimpers.

Schoonmaken en onderhoud

Heel veel klanten zeggen: “Ik wil ze niet nat maken want dan gaan de wimperextensions eraf”. Zoals ik hiervoor al vertelde verlies je elke dag drie haartjes en is het juist een natuurlijk proces dat de wimpers met wimperextension gelijkmatig uitvallen. Belangrijk is juist dat je ze schoonmaakt. Waarom is dit zo belangrijk: Tussen de aanhechting en de rand van de oogleden komt vuil van de hele dag, stof, vocht en cosmetica (make-up). Zorg er dus voor, dat je de wimpers elke dag of twee dagen reinigt met een reinigingsproduct dat de wimperspecialist adviseert, zodat alle viezigheid weg gaat en je wimpers gezond blijven.

Het onderhoud van de wimpers is ook belangrijk, omdat je met wimperextensions geen producten met olie mag gebruiken. Denk hierbij aan mascara, eyeliner, oogmaskers en eventuele dagcrème op de ogen. Op het moment dat er olie bij de lijm komt, waaraan de wimperextension bevestigd is,  wordt de lijm als het ware weer vloeibaar en daardoor gaat aan elkaar plakken. Hierdoor kun je serieuze klachten krijgt. 

Wel of geen wimperextensions?

Wanneer je een  te dikke wimper extension (bijvoorbeeld 3 keer zo dik)  op een natuurlijke wimper geplaatst, zullen de wimpers hieronder lijden. Gelukkig is dit tijdelijk omdat je wimpers elke 6 tot 8 weken vernieuwen, waardoor de schade tijdelijk is. Uw wimperstyliste zal dan ook een goed wimperserum adviseren om te gebruiken, zodat de wimpers goed gevoed worden en kunnen aansterken.

Als je  kiest voor een goede opleiding om wimperstyliste te worden en je maakt gebruik van kwaliteitsproducten, zal er weinig tot geen schade van de wimpers zijn. Natuurlijk is de verzorging van de klanten thuis ook belangrijk. 

One By one of Russian volume/2-6 D Volume?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten wimperextension technieken zoals, one by one, of russian volume.

Zoals de naam eigenlijk al zegt is One by one. één extension per wimperhaartje en russian volume is 2-6 ultra dunne extensions per wimperhaartje.

De one by one techniek, is een natuurlijke volle wimper techniek. (mascara look) Wil je juist naar een glamour look met meer volume, kies dan de russian / 2-6 d Volume techniek.

Belangrijk is om goed naar je klanten als wimperstyliste te luisteren, naar de wensen en wat mogelijk is bij de klant. ( denk aan korte/lange wimpers, je kunt niet maximaal verlengen als iemand een hele korte wimper heeft).

Ook is het belangrijk dat wanneer je een cursus gaat volgen en nog nooit wimperextensions hebt gezet, eerst begint met de one by one cursus. Ga dit dan eens even flink oefenen en in de praktijk brengen en kijk daarna pas, voor de mogelijkheden om een volume cursus te volgen. De techniek is hetzelfde, maar bij de one by one plaats je één extension per haartje, en bij de volume maak je een waaiertje met je pincet en plaats je hem per haartje.

Het is dus niet mogelijk om de one by one cursus en de volume cursus op een dag af te ronden. Want dat gaat simpelweg niet lukken. Omdat je de techniek met je pincetten onder controle moet krijgen.

Tot slot, Geen wimperextensions maar natuurlijke wimper?

 • Het is belangrijk dat jij je wimpers goed verzorgt met een goed wimperserum zodat je wimpers voldoende voeding krijgen en ze goed kunnen groeien. ( het werkt als een soort conditioner  voor de wimpers.
 • Reinig iedere avond en ochtend je ogen en je gezicht. Ook wanneer je geen make up op hebt gehad. Er komen namelijk allemaal stofjes van buiten af,  tussen de wimpers en deze kunnen hierdoor ook weer beschadigd raken.
 • Gebruik geen wimperkruller na de mascara dan kunnen de wimpers afbreken
 • Vind je extensions too much? Denk dan eens aan een lash lift, bij deze behandelingen krullen we de natuurlijke wimpers en zit er een mooie krul in.

Wil je meer informatie of een wimpercursus volgen bij de Huidspecialist opleidingen sta ik of mijn medewerkers je graag te woord.

Mesogun pri

Soorten mesoguns

De mesogun pri is een computergestuurde mesogun. De nieuwe generatie mesoguns, maken het mogelijk om hyaluronzuur fillers en vitamine cocktails in  te brengen op een veilige en verantwoorde manier. Filler kliniek opleidingen geeft tegenwoordig alleen les met de mesogun pri. Door deze computergestuurde gun wordt het uitvoeren van de mesotherapie eenvoudig en wordt het risico van te veel of te diep behandelen uitgesloten.

 

Werkwijze  mesogun

De mesogun pri werkt op verschillende manieren.

Wil je fillers (gecrosslinkte hyaluronzuur) inbrengen

Om rimpels, lijntjes en volume in de huid te creëren gebruik je fillers. Het effect van een mesogun behandeling in het injecteren van het probleemgebied, zal direct zichtbaar zijn. Het werkt huidverbeterend en het resultaat is een fris en sprankelend uiterlijk! Na slechts één behandeling houdt dit resultaat gemiddeld 6 tot 9 maanden aan. afhankelijk van de huidconditie en de zone kan dit zelfs nog langer zijn! Deze behandeling was voorheen niet mogelijk omdat de bestaande mesoguns niet krachtig genoeg waren om deze vloeistof met hoge viscositeit te verwerken.

niet gecrosslinkte hyaluronzuur of skinbooster cocktails

Met behulp van een skinbooster of een ‘skinbooster cocktail’ is het mogelijk om ieder huidtype te verbeteren. Pigment vlekjes zullen verdwijnen, de huid zal er voller en stralender uitzien. Een skinbooster serum of cocktail kan bestaan uit één ingrediënt zoals hyaluronzuur of vitamine c maar, kan ook uit 54 verschillende ingrediënten bestaan. Het hoofdbestanddeel zal voornamelijk hyaluronzuur zijn, in combinatie met vitamine, peptide, mineralen, anti-oxidanten etc. Ook zijn er specifieke skinboosters voor de haargroei verbetering of voor probleemgebieden waar zich cellulite bevindt. De hoofdingrediënten bevatten dan vaak artishock, cafeïne en dmae.

Geautomatiseerde mesogun

De mesogun pri heeft 3 verschillende hoofdstand keuzes. De injecties worden met dit apparaat regelmatig en geautomatiseerd toegediend, wat een tijdsbesparing van soms wel 80% oplevert. Deze manier van werken biedt ook de zekerheid dat er eenzelfde hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd wordt, waardoor je meer symmetrisch werkt. Je kunt de injector op verschillende dieptes instellen en afstemmen op de huidkwaliteit van je cliënt. De mesogun pri wordt alleen verkocht als een pakket met opleiding. In dit pakket zitten de volgende onderdelen:

 • De mesogun pri
 • Opleiding (4 dagen)
 • 100 stuks naalden
 • 0.30x4mm
 • 100 stuks naalden
 • 0.40x4mm
 • 1 pak non steriele gaasjes
 • 1 naaldcontainer
 • 1 doos Saypha Rich
 • 1 doos Saypha Filler 1
 • serum 1x 5ml 516 serum
 • 1x 5ml haircare serum

Allergische reactie op een tattoo

Toename tattoos

De afgelopen decennia is het aantal tattooshops in ons land bijna verdrievoudigd. Met de toename in tattoos nemen ook het aantal mensen met klachten en afwijkingen van hun getatoeëerde huid toe. Wat veel mensen niet weten is dat voor deze klachten en afwijkingen in Amsterdam en Utrecht  een speciale tattoopoli is opgericht. Dit is geen plek om je tattoo te laten verwijderen als je niet meer tevreden bent, maar waar dokters  mensen met  klachten door hun tattoo verder helpen.

Veel klachten van tattoos zijn Jeuk, een allergische reactie, bulten, verkleuringen, wonden of zelfs pijn door een tattoo. Ook zien we steeds vaker cliënten met huidproblemen bij permanente make-up (tatoeages van de lippen, wenkbrauwen of eyeliner).

Wist je dat:
De tattoopoli onderzoekt en behandelt klachten en afwijkingen van de huid. 

De dermatologen van de polikliniek doen nadrukkelijk geen cosmetische ingrepen.  

Wist je dat: meer dan de helft van de patiënten van de tattoopoli een allergische reactie op de tatoeage-inkt heeft met name op rode inkt. De meeste klachten komen voor bij tatoeages met rode inkt. Deze klachten worden vaak uitgelokt door zonlicht. Hierdoor is de allergie vaker zichtbaar op armen en benen, die immers meer zonlicht vangen. Mensen krijgen dan bijvoorbeeld jeuk, pijn en zwelling. Artsen weten nog niet precies welke stof in de rode inkt ervoor zorgt dat mensen allergisch reageren. Overigens worden ook allergische reacties op bijvoorbeeld blauw, geel of groen gezien, echter veel minder vaak.

Wist je dat…niet enkel rode tatoeage-inkt problemen kan geven

Naast rode tatoeage-inkt kunnen ook tatoeages met zwarte inkt tot problemen leiden. Soms ontstaan er infecties, littekens maar ook auto-immuun huidziekten zoals psoriasis, sarcoïdose en lichen planus. Dit soort auto-immuun huidziekten kunnen op de plek van de tatoeage ontstaan door het tatoeëren zelf. Dit prikkeleffect wordt het ‘Koebner’ fenomeen genoemd. De prikkel van het tatoeëren triggert het immuunsysteem waardoor de auto-immuunziekte opkomt op die specifieke plek. Niet alleen tatoeëren kan voor deze prikkel zorgen, ook een ander trauma als een val of operatie kunnen het immuunsysteem triggeren. Soms zijn de huidafwijkingen in de tatoeage de eerste uiting van de auto-immuunziekte.

Wist je dat…klachten van tatoeages lastig te voorspellen zijn.

De klachten van een tatoeage kunnen weken tot soms jaren na het plaatsen van de tattoo optreden. Artsen kunnen nog niet voorspellen wanneer en óf iemand een allergische reactie op de tatoeage krijgt omdat elke persoon een uniek immuunsysteem heeft en anders reageert op de inkt.

Wist je dat….er onderzoek wordt gedaan op gekweekte huid.

Amsterdam UMC doet onderzoek naar de invloed van tatoeage-inkt op én in de huid. Professor Sue Gibbs (hoogleraar huidregeneratie VUmc/ACTA) en haar onderzoeksteam kijken met behulp van speciale ‘kweekhuid’ naar de reactie van het immuunsysteem op verschillende soorten en hoeveelheden tatoeage-inkt. De onderzoekers hopen uiteindelijk te helpen bij de ontwikkeling van nog veiligere kleurstoffen.

Door het stijgende aantal getatoeëerde mensen is er behoefte aan een gespecialiseerd centrum waar patiënten met klachten terecht kunnen. Juist daarom is de tattoopoli opgericht.. Op deze manier kunnen patiënten met klachten bij een tatoeage op deskundige medische hulp rekenen.

Veel problemen met tattoo inkt 

Tattoos zijn van alle tijden en culturen, Nederland is daar geen uitzondering op: circa 10-12% van de Nederlanders heeft namelijk een tattoo, circa 50% hiervan heeft er zelfs meer dan één. 

Tijdens de cursus tattoo verwijderen met de picolaser en de cursus tattoo verwijderen met vloeistof leggen de docenten alles uit over het ontstaan van allergische reacties en waar je rekening moet houden, wanneer je een tatto gaat verwijderen.

Ik heb een bultje in mijn lip na een filler behandeling.

Wat moet ik doen als ik een bultje zie nadat ik lipfiller heb gekregen? De eerste keer dat je een bobbeltje of bultje voelt of ziet is een enge ervaring. Maak je geen zorgen! Het is waarschijnlijk veroorzaakt door zwelling, blauwe plekken of een hematoom op de injectieplaats.

Als de normale zwelling verdwenen is, maar het bultje nog steeds zichtbaar is, breng dan een bezoek aan uw behandelaar voor een controle. Het bobbeltje zal worden beoordeeld op consistentie (zacht, hard of rubberachtig) en of ze zacht aanvoelen. Zachte bultjes zijn het gemakkelijkst te behandelen, omdat het waarschijnlijker is dat het onopgeloste of samengeklonterde filler is dat uw behandelaar kan weghalen met een stevige massage.

Wat als het bultje niet weggaat?

Wanneer het bultje gestold hyaluronzuur is (wat meestal optreedt als u fillers uit de Saypha, stylage en Restylane-lijn heeft gebruikt), kan dit eenvoudig worden verholpen door hyaluronidase rechtstreeks in het bultje te injecteren. Hyaluronidase komt, net als hyaluronzuur, van nature in het lichaam voor.

Geef de huid de tijd om te genezen na het oplossen van de filler met hyaluronidase voordat u nieuwe fillers laat zetten. De hyaluronidase zal enige zwelling veroorzaken, wat de nauwkeurigheid van de behandelaar kan beïnvloeden.

Het bultje is pijnlijk

Ik heb pijn, is dat normaal?
Als het bultje pijnlijk is of een stevige consistentie heeft, kan dit betekenen dat uw lichaam een ​​allergische reactie heeft op de filler, wat kan gebeuren. Dit is het begin van granuloomvorming en vereist een andere aanpak.

Deze allergische reactie wordt behandeld met steroïden (oraal en/of injecteerbaar). Sommige cliënten melden significante verbetering met steroïden zoals Arnica en Bromelaïne. Volg voor de beste resultaten de pre- en postoperatieve instructies van de behandelaar en meld het aan uw arts als er onmiddellijke bleke, felle verkleuring of ondraaglijke pijn is.

Wil je meer weten over bultjes in de lip of zou je graag een filler behandeling willen, onze medewerkers van de Filler kliniek staan je graag te woord.