Samenwerking Permablend & Huidspecialist Opleidingen

Perma Blend

Perma Blend is een expert op het gebied van PMU pigmenten met meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van duurzame en veilige pigmenten. Met de introductie van de Luxe serie kunnen PMU specialisten zonder beperking werken. Alle pigmenten van Perma Blend Luxe voldoen aan de REACH en EU richtlijnen.

Microbeau

Microbeau is een Amerikaans merk welke machines ontwikkelen voor pigmentatie behandelingen. De penstijl-machines zijn samen met ervaren pigmentatie specialisten ontworpen voor cosmetische en medische pigmentatie behandelingen. De pmu pennen van Micrbeau en Permablend zijn te gebruiken voor elke stijl of techniek binnen de pigmentatie en permanente make-up technieken. Hoewel de Apollo SMP ontwikkeld is voor Scalp Pigmentatie behandelingen, kan hij zeker ook voor overige PMU behandelingen gebruikt worden. De Microbeau machines zijn compatibel met veelal alle standaard naaldmodules, zodat u uw favoriete naalden kunt blijven gebruiken.

Samenwerking tussen De Huidspecialisten en Permablend & Microbeau: Voor Veilige en Hygiënische PMU-behandelingen

Bij de Huidspecialist Opleidingen geven wij verschillende pmu opleidingen zoals pmu powder brows, permanent make-up lip blush, pmu eyeliner en microhaarpigmentatie. Om ervoor te zorgen dat permanente make-up specialisten veilig en hygiënisch kunnen werken, zijn de Hygiënerichtlijnen voor permanente make-up opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze richtlijnen zijn verplicht om op te volgen en dragen bij aan het voorkomen van ontstekingen, infectieziekten en andere gezondheidsproblemen bij klanten, terwijl ze ook bijdragen aan een snellere genezing van permanente make-up.

Essentiële PMU-benodigdheden voor Professionele Behandelingen

Om professionele permanente make-up behandelingen uit te voeren, is het van cruciaal belang om te beschikken over de juiste PMU-benodigdheden. In het uitgebreide assortiment van Lason Groothandel vind je alles wat je nodig hebt voor een soepele, hygiënische en deskundige PMU-behandeling.

Diversiteit aan PMU-benodigdheden van Lason Groothandel

Als ervaren PMU-behandelaar is het essentieel om te werken met de juiste benodigdheden voor nauwkeurige en professionele behandelingen. Het assortiment van Lason Groothandel is zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan deze behoefte. Van verschillende pmu startpakketten, mapping strings tot wenkbrauwmessen en potloden, bieden wij een uitgebreide selectie producten om te voldoen aan de eisen van elke PMU-professional.

Naast essentiële benodigdheden heeft Lason Groothandel ook aanvullende PMU-producten om ervoor te zorgen dat je altijd voorzien bent van de nodige materialen. Van inktcupjes en ringen tot doekjes voor reiniging, microbrushes voor precisiewerk en afvalbakjes voor veilige afvalverwerking.

Permablend PMU-pigmenten voor Duurzame Resultaten

Lason Groothandel biedt ook PMU-pigmenten van het topmerk Permablend aan om ervoor te zorgen dat je werkt conform de REACH richtlijnen en hoogwaardige behandelingen kunt uitvoeren met langdurige resultaten voor je klanten.

Profiteer van Betrouwbare Merken en Deskundige Ondersteuning

Als professionele PMU-behandelaar wil je werken met betrouwbare en duurzame merken. Lason Groothandel heeft zorgvuldig gerenommeerde merken geselecteerd die zich hebben bewezen in de PMU-industrie, zodat je met vertrouwen de beste producten en service aan je klanten kunt bieden.

Wacht niet langer en bestel vandaag nog je PMU-benodigdheden bij Lason Groothandel om te zorgen voor een schone, hygiënische en professionele werkomgeving voor je PMU-behandelingen. Met ons uitgebreide assortiment en deskundige ondersteuning ben je verzekerd van hoogwaardige materialen voor succesvolle en nauwkeurige behandelingen.

Verbeter je PMU-vaardigheden met Opleidingen en Workshops

In samenwerking met De Huidspecialisten biedt Lason Groothandel ook diverse opleidingen en workshops om je PMU-vaardigheden te verbeteren. Leer hoe je wenkbrauwen en lippen perfectioneert, bied je klanten de best mogelijke behandeling en service, en laat je bedrijf groeien met de expertise van ervaren trainers.

Bij Lason Groothandel vind je alles wat je nodig hebt voor succesvolle PMU-behandelingen en de mogelijkheid om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Bestel vandaag nog en geef je klanten de professionele en hoogwaardige PMU-behandelingen die ze verdienen.

Wat is er aan de hand met de Mesogun en het plaatsen van fillers?

Naar aanleiding van de items uitgezonden door RTL 4 en het NRC, waar de Huidspecialisten Opleidingen aan heeft meegewerkt, willen we graag verduidelijken wat er precies speelt rondom het gebruik van de mesogun. In augustus 2022 heeft de overheid beslist dat het plaatsen van fillers met de mesogun nu wordt gezien als een voorbehouden handeling.

Maar wat betekent dit eigenlijk?

Een voorbehouden handeling is een behandeling die alleen uitgevoerd mag worden door BIG-geregistreerde professionals, zoals artsen en verpleegkundigen die bevoegd zijn om injecties te geven. Voorheen mochten ook schoonheidsspecialisten deze behandeling uitvoeren, zij het in een wat grijze zone. Vanaf augustus 2022 is het niet langer toegestaan deze behandeling uit te voeren, tenzij je een BIG-registratie hebt om de fillerbehandeling met de mesogun te verrichten.

Waarom is het nu verboden om fillers te injecteren met de mesogun?

Allereerst is de mesogun eigenlijk niet ontworpen voor deze specifieke taak. Cosmetische artsen maken eveneens geen gebruik van de mesogun voor dit doeleinde. Fillers bestaan uit hyaluronzuur en zijn onderling gekoppeld, zodat ze langer in de huid blijven en rimpels of volumeverlies opvullen. Met name de volumefillers die worden gebruikt voor lippen, jukbeenderen of kaaklijnen zijn behoorlijk dik van structuur, vergelijkbaar met haargel. Omdat de automatische mesogun vaak niet voldoende precisie biedt bij het injecteren van fillers en het lastig is om te zien waar de filler precies naartoe gaat, kunnen er diverse complicaties ontstaan. Denk hierbij aan verstopte aders door de fillers, wat kan leiden tot weefselafsterving en verspreiding van het product naar ongewenste gebieden.

Veiligheid waarborgen

Twee jaar geleden heeft de Huidspecialist Opleidingen besloten om te stoppen met het aanbieden van mesogun-filleropleidingen aan studenten. In het verleden hebben we vaak gemerkt dat een gebrek aan voorkennis over de huidanatomie kan leiden tot onvoldoende kwaliteit van behandelingen. Door onze samenwerking met het NRC en RTL 4 zijn we erachter gekomen dat er nog steeds opleidingsinstellingen zijn die deze cursussen aanbieden. We willen graag cursisten erop attenderen dat het uitvoeren van deze behandeling niet langer is toegestaan en dat er consequenties aan verbonden zijn wanneer je toch besluit deze handeling uit te voeren. Indien je klanten deze optie toch wil blijven bieden, raden we aan om samen te werken met een cosmetisch arts. Er zijn cosmetische artsen die bereid zijn om op locatie te werken. Ons uiteindelijke doel is om de veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat onze klanten geen onnodige risico’s lopen en tevreden zijn met de behaalde resultaten. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Microneedling gecombineerd met skinboosters

Met het ouder worden begint het vocht in onze huid op te raken. Met het vochtverlies zien we ook een vertraging in de productie van collageen en elastine, drie zeer belangrijke ingrediënten die ervoor zorgen dat onze huid er gezond, jeugdig en stralend uitziet. Wanneer we deze drie belangrijke ingrediënten beginnen te verliezen, zien we een toename van fijne lijntjes en rimpels, een verlies aan glans, vlekkerige of ruwe texturen, en dit kan resulteren in een dofheid of een algemene glansloze kwaliteit van de huid.

Microneedling & Skinboosters in een notendop

Door microneedling te combineren met hyaluronzuur hydrateren onze huid- en beautyboosters de huid diep, terwijl ze ook de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Het doel is om textuuronregelmatigheden te verminderen en tegelijkertijd de algehele kwaliteit van de huid te verhelderen en te verbeteren.

Voor wie is de gecombineerde microneedling met skinbooster behandeling geschikt

Iedereen die op zoek is naar:

  • Diepe hydratatie
  • Versteviging van de huid en herstelt het volume
  • Het aanpakken van fijne lijntjes
  • Verbetering van de huidtextuur en -tint
  • Pigmentatieproblemen aanpakken
  • Het uiterlijk van acnelittekens verbeteren
  • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
  • Verbetering van de algehele kwaliteit van de huid

Hoe werkt microneedling

Microneedling- behandelingen zijn er in de eerste plaats op gericht om uw lichaam weer collageen en elastine te laten produceren, iets dat ons lichaam niet meer aanmaakt naarmate we ouder worden. Bij een microneedling behandeling worden de serums in de huid gesluisd, door middel van roterende bewegingen en kleine vibrerende naaldjes die in de huid penetreren. Door onze wondgenezingsreactie op gang te brengen met kleine microschaafwonden op de huid, wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat een verscheidenheid aan huidproblemen aanpakt. We combineren de behandeling met het gebruik van hoogwaardige serums, die we tijdens de microneedling behandeling in de huid sluizen.

Hoofdbestanddeel Hyaluranzuur

Hyaluronzuur is een voedingsstof die al van nature in ons lichaam aanwezig is, maar bij veroudering na verloop van tijd uitgeput raakt. HA kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, en daarom is het zo’n ongelooflijk hydratatiemiddel. Door HA in te sluizen, stimuleert het de natuurlijke productie van collageen en elastine in uw lichaam. Als resultaat hiervan werken deze microneedling-behandelingen als huidversterkers die de elasticiteit, helderheid en gladheid van de huid verbeteren, en uw algehele teint verbeteren.

Skinboosters

Tijdens de behandeling worden er ook skinboosters in de huid gestempeld met de Dermashot. Met de Dermashot pen stempel je met de naaldmodule de actieve serums in de huid en zit het serum al in de pen. Deze behandeling is vooral goed voor cliënten die huidproblemen zoals beginnende fijne lijntjes, pigmentatieproblemen, acnelittekens, onregelmatigheden in de textuur willen corrigeren en die het algehele uiterlijk en de glans van de huid willen verbeteren.

Voor wie is deze behandeling geschikt

Huid- en beautyboosterbehandelingen  zijn over het algemeen geschikt voor alle huidtypes. Mannen en vrouwen vanaf 20 jaar die een verouderende huid, acnelittekens, melasma (effectief met een combinatiebehandelplan), hyperpigmentatie en fijne lijntjes en rimpels willen bestrijden, zijn goede kandidaten voor deze behandeling. De behandelingen zijn even effectief voor iedereen die de algehele kwaliteit van zijn huid wil verbeteren, zijn huid wil hydrateren en zijn huid stralender wil maken .

Wanneer kan ik resultaten verwachten?

Na de microneedling behandeling kunt u een paar dagen downtime verwachten. Wij voeren gemiddeld 3 tot 4 behandelingen uit met een tussenpoos van 3-4 weken. Na de kuur kunt u de procedure één of twee keer per jaar herhalen om de stralende resultaten te behouden.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over deze behandeling hydraneedling of een cursus hydraneedling (microneedling gecombineerd met skinboosters) volgen. Neem dan contact op met de Huidspecialist Opleidingen.

 

Tien Meest Voorkomende Beginnersfouten in Permanente Make-up

Het is volstrekt normaal om fouten te maken, zelfs de meest ervaren permanente make-up technici zijn niet immuun. Fouten dienen als leermomenten en zijn een integraal onderdeel van het leerproces. Elk nieuw begin brengt uitdagingen met zich mee; elke branche heeft subtiliteiten die de moeite waard zijn om te begrijpen. Ook permanente make-up ontsnapt niet aan deze nuances. Daarom hebben we besloten tien van de meest voorkomende fouten op te sommen die beginners in PMU maken, zodat ze in de toekomst vermeden kunnen worden.

Laten we van start gaan!

De Tien Fouten Die Beginners in Permanente Make-up Maken

Het schetsen van de toekomstige vorm is een uitdagende taak voor nieuwe specialisten. Deze taak vereist creatieve vaardigheden, artistieke gevoeligheid, kennis van verhoudingen, en een esthetisch oog. Voorspellen van resultaten, begrijpen van standaard verhoudingen en het visualiseren van een ideale schets zijn cruciaal.

Het is van essentieel belang voor een technicus om het gezicht als geheel te zien, resultaten van esthetische correcties te voorspellen, en standaardverhoudingen te begrijpen voordat ze de schets maken. Belangrijke fouten die gemaakt worden zijn angst en onzekerheid die leiden tot langere schetsingstijd, en onderschatting van de schets. Balans vinden tussen het volgen van de wensen van de klant en nemen van verantwoordelijkheid voor de vorm kan ook uitdagend zijn.

Het is begrijpelijk dat niet iedereen een kunstzinnige achtergrond heeft. Tijdens pmu cursussen krijg je voldoende oefening om verhoudingen beter te begrijpen.

Tip: Oefen schilderen en kies professionele permanente make-up cursussen met een goede lesmethodologie.

De Verkeerde Keuze in Pigment.  Een cruciaal aspect van het werk is de selectie van het juiste pigment, dat moet overeenkomen met de huid- en oogkleur van de cliënt. Het doel is om de permanente make-up er natuurlijk en passend uit te laten zien, en niet overdreven of ongepast. Communiceer goed met de klant over de pigmentkeuze en overleg over de gewenste eindresultaten.

Laten we nu de meest voorkomende kleurfouten systematiseren:

  1. Gebrek aan kennis over kleurentheorie en de begrippen helderheid, verzadiging en zuiverheid van kleuren.
  2. Onbekendheid met de samenstelling van pigmenten, het gedrag van hun componenten en het gebrek aan kennis over de eigenschappen van gebruikte pigmenten en hun kenmerken.
  3. Onbegrip van de verhouding tussen “warme” en “koele” pigmenten en hoe deze reageren op verschillende huidtypes.
  4. Moeite met voorspellen van kleurschema’s voor voorgestelde kleuroplossingen.
  5. Onvoldoende begrip van pigmentkleurveranderingen door verschillende brekingen onder de huid.
  6. Onbekendheid met het principe en de algoritmes voor het corrigeren van kleuren in bestaande kleuroplossingen.
  7. Varen op intuïtie voor het voorspellen van het eindresultaat, zonder grondige kennis van de bovengenoemde aspecten.

Het beheersen van al deze aspecten vormt een uitdaging voor beginnende specialisten. Kleur wordt beïnvloed door factoren zoals pigmentdiepte, toepassingsdichtheid en individuele lichaamskenmerken. Een diepgaand begrip van deze nuances is essentieel om consistente kleurresultaten te bereiken en je klanten aantrekkelijker te maken.

Communicatie met Klanten:

Bij het werken met klanten maken beginnende experts vaak fouten. Het vermogen om de wensen van de klant te begrijpen en passende oplossingen voor te stellen is essentieel. Elke specialist moet de klant uitleggen dat elke behandeling individueel is en discussies over kleur en vorm in detail voeren. Zorg ervoor om altijd een “Vrijwillige toestemming voor de procedure” te verkrijgen en contra-indicaties en nazorgbesprekingen te voeren voordat de behandeling begint.

Gebrek aan Ervaring:

Ervaring brengt intern vertrouwen en een dieper begrip van je expertise op een complex gebied. Het vereist kennis in verschillende disciplines: geneeskunde, kleurenleer, make-up, psychologie en observaties in de praktijk. Een professioneel oog komt voort uit ervaring en begrip, waardoor beginners meer kans hebben op fouten dan experts die zich houden aan normen en voorschriften. Opbouwen van ervaring leidt tot beter inzicht en nauwkeurigere behandelingen.

Permanente make-up is een eenvoudige procedure!

Vaak wordt gedacht dat permanente make-up een eenvoudige procedure is, maar in werkelijkheid is het niet zo simpel. Beginners realiseren zich dit zodra ze beginnen te werken en kunnen overweldigd raken. De eerste mislukkingen kunnen leiden tot ontmoediging, maar fouten maken is een normaal onderdeel van het leerproces. Vaardigheden ontwikkelen is een geleidelijk proces dat niet altijd gelijkmatig verloopt. Studenten voelen zich vaak zelfverzekerd tijdens begeleide trainingen, maar ervaren uitdagingen bij het werken met echte klanten.

Een veelvoorkomende fout is het onvermogen om goed met pigmenten te werken, wat soms leidt tot ontmoediging of uitval onder opgeleide specialisten aan het begin van hun carrière. Bij Huidspecialist opleidingen PMU ligt de focus op meer dan 70% van de training op praktijkervaring. Oefenen is van onschatbare waarde en essentieel om bekwaam te worden in permanente make-up. Het is een continu proces!

Het is belangrijk om in jezelf te geloven, in je kracht te vertrouwen en een passie te hebben voor groei en excellente resultaten. Het vergt toewijding en doorzettingsvermogen, maar met vastberadenheid en toewijding kun je veel bereiken. Onze gedreven studenten zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Fouten bij de Selectie van pmu Apparatuur

Een veelgemaakte fout is het maken van de verkeerde keuze in apparatuur voor permanente make-up. De juiste apparatuur kiezen kan afhangen van de pmu school waar je hebt gestudeerd, wat beginners soms verward achterlaat.

Vaak zijn er twee opties die beginnende specialisten volgen: kiezen voor goedkope apparatuur met de intentie om later te upgraden naar professionelere apparatuur, of bewust kiezen voor en investeren in hoogwaardige apparatuur vanaf het begin.

Wij geloven dat werken met hoogwaardige apparatuur van cruciaal belang is en dat kwaliteit en integriteit nooit onderschat mogen worden. Een van de belangrijkste aanbevelingen voor toekomstige professionals is: ‘Wees eerlijk, gebruik hoogwaardige apparatuur en handhaaf een veilige werkomgeving.’

Correct Gebruik van Verdoving

Het gebruik van verdoving bij permanente make-up is cruciaal vanwege de pijnlijke aard van de procedure. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen bij het toedienen van verdoving, aangezien onjuist gebruik en toepassing risico’s met zich kunnen meebrengen.

Veelgemaakte fouten zijn onder meer: onverantwoordelijk gebruik van anesthetica, misvattingen over complicaties, en gebrek aan begrip over het gebruik van anesthetica. Voor de veiligheid van de cliënt is het essentieel dat de specialisten over de juiste kennis en procedures beschikken om alle mogelijke complicaties direct en adequaat aan te pakken. Het pmu model of de pmu klant dient bij de huisarts Emla zalf op recept te halen, zodat de huisarts hier akkoord op kan geven.

Een verkeerde keuze in de permanente make-upschool kan veel problemen veroorzaken.

De rol van de leraar is van onschatbare waarde in het vormen van een bewuste en zinvolle benadering van nieuwe kennis. Een correcte introductie in het vak is van groot belang, aangezien het fundament legt voor basisvaardigheden, passie voor het vak en de mogelijkheid om fouten te vermijden.

Toewijding en nauwgezetheid zijn essentieel bij de beoefening van permanente make-up. De inspanningen die je in je werk steekt zullen helpen bij het bereiken van professionaliteit, stabiliteit en perfectie in je techniek, en het vermogen om verschillende technieken toe te passen afhankelijk van elke situatie.

Het ontbreken van voortdurende professionele ontwikkeling is een grote fout voor elke specialist. De industrie evolueert voortdurend en het upgraden van kennis door het volgen van bijscholing en relevante cursussen is essentieel voor professionele excellentie. Het streven naar voortdurende professionele ontwikkeling is een kenmerk van uitmuntendheid en helpt elke specialist hun dienstenaanbod uit te breiden en up-to-date te blijven met nieuwe technologieën en materialen binnen de branche. Het behouden van een balans tussen het leren van nieuwe en gevestigde technieken is van vitaal belang, en het testen van nieuwe materialen op kunsthuid vermindert risico’s aanzienlijk.

Het bereiken van technische perfectie vereist consistent oefenen, maar blijven leren en bijscholen door middel van seminars, masterclasses en trainingen versterkt uw positie in de beautybranche en verbetert de kwaliteit van uw diensten. Wij bij de huidspecialist opleidingen zijn gespecialiseerd in het geven aan verschillende pmu opleidingen en helpen je graag verder.

PMU naaldmodules

Er zijn enkele dingen die je als PMU-specialist absoluut moet weten om de mooiste resultaten te boeken. De PMU-naaldlengte is daar één van. De naaldlengte speelt een belangrijke rol bij hoe je de perfecte look voor je klanten kunt creëren. Verschillende formaten kunnen verschillende looks creëren en bepalen hoeveel pigment je gebruikt. Daarnaast is de tapsheid, het aantal, de lengte en de configuratie waarmee rekening moet worden gehouden.

PMU Naald

Omdat de industrie snel evolueert, worden er elke dag nieuwe producten en materialen geïntroduceerd, waaronder naalden. Als PMU-kunstenaar is het van cruciaal belang om verschillende naaldgroottes, taps toelopende delen, aantallen en configuraties te begrijpen om de juiste naaldkeuze voor jou klant te kunnen maken.

PMU-Naaldmaten

De naaldgrootte wordt bepaald door de naalddiameter, waarbij de dikte van de naald zich op het breedste punt bevindt. De diameter is de breedte van elke afzonderlijke naald die uit de naaldstang steekt. Dit wordt ook wel meter genoemd. Hoewel ze hetzelfde betekenen, wordt er verschillende terminologie gebruikt om de dikte van de naald aan te geven. Het meternummer wordt veel gebruikt voor tatoeagenaalden, terwijl de diameter het meest wordt gebruikt voor PMU-naalden. Hoe smaller of dunner de diameter, hoe fijner en gecontroleerder de inktstroom stroomt.
Een diameter van 0,25 mm (#8) levert bijvoorbeeld minder en een langzamere inktstroom op dan een diameter van 0,35 mm (#12).

 

OPMERKING: Als algemene regel heeft de dikte van de naalddiameter ook invloed op de inktstroom.

 

Diameter                Graadmeter                 Dikte van de naald               Grootte van de stip op de huid Inktstroom
0.25 mm                #8                              Extra dun                                 Kleinere stip Gecontroleerde inktstroom
0.30 mm                #10                            Dun                                        Kleinere stip Minder inktstroom
0.35 mm              #12                              Standaard                               Grotere stip Meer inktstroom

Naaldconus

De naaldconus geeft de lengte van de naaldpunt aan waar de naald smaller begint te worden. Met andere woorden, het geeft aan hoe lang de punt taps toeloopt.
Naalden zijn verkrijgbaar in verschillende taps toelopende vormen, van korte taps tot superlange taps toelopende delen. Om uw werk te optimaliseren, is het belangrijk om te begrijpen hoe elke naaldconus de huid beïnvloedt.

Opmerking: Als algemene regel geldt dat korte tapse naalden meer inkt uit de naald laten stromen, terwijl lange tapse naalden minder inkt afgeven. Met andere woorden: een langere tapsheid geeft u een betere controle over de inktstroom dan een kortere tapsheid.

Zie hieronder voor 6 taperlengteopties. De meest populaire conus in PMU is van ST naar LT.

Standaard (kort)                                        ST 1,5 mm
Lange tapsheid                                          LT 2 mm
Dubbele lange tapsheid                            DLT 2,5 mm
Extra lange tapsheid                                ELT 3,5 mm
Super lange taper                                    SLT 5,5 mm
Extra superlange tapsheid                       ESLT 8 mm

Hoewel er een breed scala aan naaldconusselecties bestaat, vergelijken we een korte conische naald met een lange conische naald.

Korte taper Lange tapsheid
Minder inktstroom Meer inktstroom
Grotere inktpunt Kleinere inktpunt
Meer trauma aan de huid Minder trauma aan de huid
Bouwt snel kleur op Bouwt langzaam kleur op
Ideaal: als u op een groter oppervlak werkt, kunt u de kleur sneller inkleuren met minder lagen. Het werkt ook goed op dikkere huidtypes. Ideaal: als u op een moeilijk gebied werkt waar meer precisiewerk vereist is, wilt u misschien lange taps toelopende naalden gebruiken, zodat u de tijd kunt nemen om de kleur langzaam op te bouwen met meer lagen zonder de huid te beschadigen. Deze taper werkt goed op dunnere huidtypes

Aantal naalden in de naaldmodule

Het aantal naalden is het getal dat aangeeft hoeveel naalden bij elkaar zijn gegroepeerd op de punt van de naaldstang om de naald te maken. Het verwijst ook naar het aantal individuele naalden dat aan de naaldstang is bevestigd.

 

Naaldconfiguratie

De naaldconfiguratie geeft aan hoe de naalden aan elkaar worden gesoldeerd. Tatoeagenaalden worden onderverdeeld in 3 verschillende groepen, afhankelijk van hoe ze worden gevormd:

  • Ronde naald, Magnum- naald en Platte naald.
  • Ze zijn verder onderverdeeld in Liner- en Shader- naalden. Afhankelijk van het gebruik is er een duidelijk verschil tussen LINER- en SHADER-naalden.
  • Voeringnaalden worden dicht bij elkaar gevormd, terwijl shadernaalden verder uit elkaar worden gevormd. Om deze reden kunnen voeringnaalden een betere compacte schaduw bereiken in vergelijking met shadernaalden.
Ronde naald | Voering & Omlijning & Schaduw
Ronde – hade            RS                      Kleine puntjes arceren
Magnum-naald | Grote gebieden schaduwen en blenden
Geweven Magnums    M1                Dikke lijnen en schaduwen
Vastgemaakte Magnums    M2                 
Dikke lijnen, contouren en schaduwen
Gebogen Magnums                    CM  Schaduwen en kleuren mengen
Platte naald | Voering en schaduw
Platte voering               FL          Lijnen en contouren
Platte hader              FS        Schaduw

Kleine naald

Voordelen

  • Er is minder kracht nodig om de huid te penetreren omdat het kleinere oppervlak van de naald minder trauma aan de huid veroorzaakt.
  • Biedt meer precisiemogelijkheden voor gedetailleerd werk .
  • Fijnere en meer gecontroleerde stroom pigmentstroom

Nadelen

  • Het oppervlak dat door de huid moet dringen is kleiner en de kans is groter dat het dieper in de huid doordringt.
  • Grotere kans op pigmentmigratie doordat het met een kleinere naaldconfiguratie gemakkelijker in de huid dringt.

Grote naald

Voordelen

  • Minder kans om diep in de huid door te dringen, waardoor pigmentmigratie wordt voorkomen.

Nadelen

  • Vereist meer kracht om de huid te penetreren vanwege het grotere oppervlak van de naald.
  • Ongecontroleerde druk kan meer trauma aan de huid veroorzaken .
  • Het is gemakkelijker om sectieschaduw te creëren als u niet voorzichtig bent met uw druk.

Pro-tip Naaldlengtes

  • Lang : als u de naald langer instelt, gaat er minder inkt van de cartridge naar de huid.
  • Kort : als u uw naald korter instelt, gaat er meer inkt van de cartridge naar de huid.
  • Als er te veel pigment op de huid wordt verspreid, verleng dan uw naald zodat er minder inkt naar de huid reist. Als u merkt dat de inkt op de huid blijft plakken, kunt u het beste uw naald verlengen.
  • De naaldlengte moet, wanneer de machine is ingeschakeld, ongeveer 1,5 mm – 2 mm uitsteken. We noemen dit de ‘naaldhang’.
  • Door de naald tot 2 mm te laten hangen, kunt u de punt van de naald beter zien en kunt u de naalddiepte regelen.

Dit betekent NIET dat u de hele naald in de huid steekt. U strijkt alleen met de punt van de naald op de huid. Houd er rekening mee dat het hangen van de naald niets te maken heeft met de diepte van de naald die in de huid wordt gestoken.

Hartelijk dank voor het lezen van onze blog over PMU-naaldgroottes. Mocht je vragen hebben of een pmu cursus willen volgen dan staan onze medewerkers van de Huidspecialist opleidingen je graag te woord.

De Huidspecialist opleidingen is binnenkort te zien bij SBS6

“Ontdek onze nieuwste beauty trainingen op nationale tv bij SBS6! Van de revolutionaire cold plasma behandeling tot de perfecte permanente make-up met powder brows, en zelfs het effectief verwijderen van tatoeages met onze state-of-the-art picolaser – wij tonen het allemaal. Mis dit niet en kom meer te weten over onze cutting-edge beauty technieken die binnenkort te zien zijn!”

Wil je vooraf al wat meer informatie? De medewerkers van De Huidspecialisten staan je graag persoonlijk of telefonisch te woord.

Werkt permanente ontharing bij grijze haren

De functie van ons haar

Bij behaarde dieren heeft hun vacht een belangrijke functie, zoals bescherming tegen mechanische invloeden van buitenaf en temperatuurswisselingen. Bij de mens is de functie van het lichaamshaar min of meer verloren gegaan. Alleen de haren in neus- en gehoorgangen en de wimpers beschermen ons tegen stof, terwijl oksel- en schaamharen bescherming bieden tegen het schuren van huidoppervlakken. Wenkbrauwen voorkomen dat zweet van het voorhoofd in de ogen loopt. Ons lichaamshaar is vooral van groot belang voor het uiterlijk van mensen in de samenleving en bij het verbeteren van sociale contacten.

De ontwikkeling van lichaamshaar

Haren zijn, net als nagels en zweetklieren, aanhangsels van onze huid. Alle haren worden aanlegt in de tweede tot vierde zwangerschapsmaand, behalve op handpalmen, vingertoppen, lippen en voetzolen.

Onderscheid kan worden gemaakt tussen donshaar (vellus) en stug haar (terminaal). Vellushaar is direct na de geboorte aanwezig; deze lichaamsharen zijn nog erg dun en nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. Ze voelen zijdeachtig aan, bevatten geen pigment, zijn kleurloos en groeien niet langer dan 2 tot 3 mm. Terugkerend haar bestaat uit hoofdhaar en haar van wimpers en wenkbrauwen, is dikker, voelt stug aan, is meestal donkerder gekleurd en langer dan 1 cm. De haarwortels van terminaal haar liggen dieper in de huid dan die van vellus haar.

Niet alleen hormonen, maar ook erfelijke aanleg en leeftijd spelen een rol bij de ontwikkeling van haargroei. Op hogere leeftijd neemt vellushaar langzamerhand weer de plaats in van terminaal haar en wordt het hoofdhaar dunner.

Haargroei

In tegenstelling tot onze nagels, die doorlopend groeien, verloopt haargroei in fasen. Het is een cyclisch proces en wordt gekenmerkt door een groei- (anagene), overgangs- (katagene), en rustfase-(telogene). Aan het einde van de rustfase valt het haar spontaan uit en begint het haargroeiproces opnieuw. Wanneer we met een Diode laser permanent gaan ontharen is het belangrijk om in de Anagene fase oftewel de groeifase te gaan ontharen. Alleen in de groeifase kun je het resultaat van permanent ontharen boeken. Omdat niet alle haren in dezelfde groeifase zitten, is het noodzakelijk om de behandeling met de EOS diode ice laser meerdere keren uit te voeren.

Haarkleur

De haarkleur wordt bepaald door het pigment melanine, dat in de haarwortel wordt ontwikkeld door pigmentvormende cellen. Er zijn drie soorten pigment die verantwoordelijk zijn voor verschillende haarkleuren:

  • eumelanine in bruin en zwart haar,
  • phaeomelanine in blond en
  • tyrosine in rood haar.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de productie van alle melaninesoorten af en vindt vergrijzing plaats. Het tijdstip van vergrijzing is afhankelijk van leeftijd en erfelijke factoren. Enkele ziekten, bestraling en bepaalde geneesmiddelen kunnen het vergrijzingsproces versnellen. De EOS diode ice laser heeft 4 verschillende golflengtes. Deze verschillende golflengtes zijn noodzakelijk om alle kleuren melanine in het haarzakje te vinden en daarnaast hebben de golflengten ook weer verschillende diepte. De 1064 golflengte gaat bijvoorbeeld het meest diep in het haarzakje, zodat de donkere melanine kan worden vernietigd en er geen haartje meer groeit.

Werkt permanente ontharing bij grijze haren

Goed nieuws voor grijze haren! Grijze en witte haren kunnen wel permanent onthaard worden met laser indien er nog melanine aanwezig is in de haarwortels. De ontharingslaser heeft dit melaninekleurtje nodig om de haarwortels te kunnen detecteren en vernietigen. Bovendien is het aan te raden bij een reeds aanwezige vergrijzingsfase de definitieve ontharing niet lang uit te stellen. Net omwille van de nog aanwezige melaninestof, die naarmate de leeftijd uitdooft. Heb je witte of grijze haartjes en twijfel je om met permanente ontharing te starten? Neem dan gerust even contact op met De huidspecialisten voor een consult. Wij nemen graag de tijd voor een vrijblijvende ontharingsanalyse.

Cursus permanent ontharen

Zou je graag willen leren hoe je op de juiste manier een permanent ontharingsbehandeling kunt uitvoeren? Volg dan de cursus permanent ontharen bij de Huidspecialist Opleidingen

Krijg je door dermaplaning meer dikke haren terug

Een van de meest gestelde vragen tijdens de Dermaplaning cursus of voor een dermaplaning behandeling is de vraag; Krijg je door de huid te scheren dikkere haren terug?

Met regelmatig scheren kan de textuur van het haar veranderen. Voor sommige etniciteiten kan vellushaar oftewel donshaartjes door veel gezichtsscheren veranderen in terminaal haar. Dit fenomeen komt vooral voor bij vrouwen uit het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Het veelvuldig (dagelijks) scheren van het gezicht kan deze verandering verergeren doordat haarzakjes niet worden verwijderd. Daarnaast kunnen haarzakjes in het gezicht heftiger reageren op prikkels en hormonen dan andere haarzakjes.

Door scheren wordt het haartje stomp

Door het gebruik van een scheermes kunnen haarpunten stomp worden doordat ze onder een hoek worden afgeschoren toe. Het is een mythe dat haar dikker teruggroeit, maar een stomp haartje is wel duidelijker zichtbaar dan een puntig haartje. Dit kan resulteren in een cyclus waarin je bovenlip vaak moet scheren omdat de haartjes zichtbaarder lijken. Dit is ook de reden dat je met een Dermaplaning behandeling de haartjes schuin afsnijdt zodat ze niet stomp worden.

Donsharen (vellushaar) en terminale haren, hoe zit dat?

Het menselijk lichaam bevat zowel donsharen (vellushaar) als terminale haren. Bij de geboorte hebben we ongeveer 5 miljoen haarzakjes verspreid over ons lichaam. De verdeling hiervan is genetisch bepaald. De meeste haarzakjes produceren donsharen, terwijl een kleiner aantal terminale haren aanmaakt. Terminale haren zijn dikker en beter zichtbaar. Afhankelijk van de locatie kunnen ze 1 tot 50 centimeter lang worden.

Bij de geboorte hebben baby’s alleen terminale haren op hun hoofd; de rest van de terminale haren wordt tijdens de puberteit zichtbaar. Donshaar wordt onder invloed van mannelijke geslachtshormonen (androgenen) dikker, zwaarder en donkerder. Bij vrouwen worden androgenen geproduceerd door de eierstokken en bijnieren, bij mannen door de testikels en bijnieren.

Beide geslachten krijgen oksel- en schaamhaar. Mannen ontwikkelen daarnaast ook terminale haren in het gezicht, op de buik, borst, armen, benen, nek en soms op de schouders en rug. Vrouwen krijgen ook terminale haren op hun armen en benen.

Bij vrouwen kan de groei van schaamhaar doorgaan tot ze 22 jaar oud zijn. Bij mannen kan het langer duren voordat het uiteindelijke beharingspatroon is bereikt, aangezien de hormoonspiegel bij mannen pas na het 30ste levensjaar stabiliseert.

Overgang en haardichtheid

Op middelbare leeftijd neemt de dichtheid van haarzakjes af en kunnen haren grijs worden. Terminale haren kunnen dan ook weer veranderen in donsharen. Bij het ouder worden ontwikkelen mannen vaak stuggere haren in de oren, neus en wenkbrauwen. Als gevolg van de menopauze kunnen bij vrouwen terminale haren in het gezicht ontstaan.

Het accepteren van lichaamsbeharing verschilt sterk per individu en cultuur. In sommige Aziatische landen is lichaamsbeharing minder gebruikelijk en wordt schaamhaar gezien als aantrekkelijk, terwijl in islamitische landen schaamhaar om religieuze redenen wordt geschoren. In de westerse cultuur van vandaag de dag is een gladde, haarloze huid de trend.

Verwijderen van lichaamsbeharing

Tegenwoordig willen steeds meer mensen beharing verwijderd hebben. Dat beharing ongewenst is afhankelijk van een aantal factoren. Het is doorgaans zo dat mannen en vrouwen verschillende opvattingen hebben over het ontharen. Vrouwen vinden een gladde, onthaarde huid vaak erg prettig.

Daarnaast speelt de locatie van de beharing ook een rol of het al dan niet ongewenst is. Steeds meer mannen vinden beharing op de rug, schouders en borst storend. Vrouwen houden beharing in de oksels, bikinilijn en benen regelmatig bij met het scheermes. Beharing op de armen wordt als minder storend ervaren. Zo ook de donshaartjes of velusharen op het gezicht worden vaak als storend ervaren. Vandaar dat de schoonheidsspecialist de Dermaplaning behandeling gebruikt als bouwsteen in haar schoonheidsbehandeling.

Als een man een beetje rug- en/of borstbeharing heeft, wordt dat meestal niet als vervelend ervaren, maar als het aantal haren meer is, dan vaak wel. Ook als de kleur van de beharing donker is, kan dat ook storend zijn. Dit geldt ook voor vrouwen. Als de beharing op de benen of op andere plekken minder omvangrijk is en ook licht van kleur, storen vrouwen zich minder snel hieraan, dan wanneer er sprake is van dikke en donkere beharing. Het verwijderen van lichaamsbeharing kan echter problemen opleveren, zoals huidirritatie en ingegroeide haren. Sommige mensen hebben snel last van ontstekingen als gevolg van scheren, epileren en harsen. Door deze redenen kan lichaamsbeharing als storend worden ervaren. Over het algemeen geven mensen de voorkeur aan een zachte, gladde huid boven een harige huid met stoppels en irritaties. Om een mooie permanent ontharingsbehandeling te geven is de Diode EOS ice laser met 4 golflengtes de uitkomst. Deze ontharingslaser is geschikt voor ieder huidtype en heeft 4 golflengtes en zal dus alle haartjes verwijderen. Ook de ingegroeide of oppervlakkige haartjes.

 

Informatie

Zou je graag meer informatie willen over een cursus dermaplaning of een cursus permanent ontharen  dan staan de medewerkers van Huidspecialist opleidingen je graag te woord!

 

 

Het geheim achter mooie powder brows: kleur, ondertonen en een natuurlijke uitstraling!

Ben je benieuwd waarom permanente make-up wenkbrauwen soms niet zo donker kunnen worden gepigmenteerd als je zou willen? In deze blogpost van de Huidspecialisten bespreken we het belang van kleurkeuze en de compatibiliteit met de natuurlijke huidondertonen. Blijf lezen om meer te ontdekken over waarom zachtheid en natuurlijkheid essentieel zijn bij permanente make-up wenkbrauwen.

Kleurkeuze en huidondertonen

Het is begrijpelijk dat sommige mensen graag een diep en intensere wenkbrauwkleur willen bereiken. Echter, het is cruciaal om rekening te houden met de unieke eigenschappen van jouw huid. Bij permanente make-up draait het om het creëren van een natuurlijke uitstraling die bij jou past.

Donkere kleuren hebben vaak een koelere ondertoon, wat betekent dat ze een blauwe of grijze tint hebben. Het is belangrijk om te begrijpen dat een koele kleur kan vervagen bij een koel huidtype. Als je een koel huidtype hebt, met hoofdzakelijk blauwe/paarse aders, is het raadzaam om te kiezen voor een warmere tint, zoals lichtbruin met een oranje/gele ondertoon. Deze kleuren zullen beter genezen met de ondertoon van jouw huid en voorkomen dat de wenkbrauwen na verloop van tijd gaan vervagen.

Zachtheid en natuurlijkheid

Bij permanente make-up streven we altijd naar zachtheid en natuurlijkheid. Het doel is om wenkbrauwen te creëren die er niet alleen geweldig uitzien, maar die ook passen bij jouw gezicht en persoonlijkheid. Een te donkere pigmentatie kan er onnatuurlijk uitzien en contrasteren met je huidtint, wat resulteert in een ongewenste uitstraling. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen kleur en zachtheid om een subtiel en verfijnd resultaat te bereiken.

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste kleur voor permanente make-up wenkbrauwen is het van belang om rekening te houden met de huidondertonen. Donkere kleuren met een koele ondertoon kunnen bij een koel huidtype na verloop van tijd vervagen. Het streven naar zachtheid en natuurlijkheid is de sleutel tot het verkrijgen van prachtige wenkbrauwen die jouw unieke schoonheid benadrukken. Onthoud dat het doel van permanente make-up is om jouw natuurlijke uitstraling te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten.

Powder brows cursus

Wil jij leren hoe je de juiste technieken, kleurkennis en ondertonen krijgt om mooie natuurlijke pmu te zetten, volg dan de cursus pmu powder brows bij Huidspecialist Opleidingen.

Ontdek de Kracht van HydraFacial voor een Stralende Huid

Wil jij je salon naar een hoger niveau tillen en indrukwekkende resultaten behalen met HydraFacial? Volg dan de cursus HydraFacial bij Huidspecialist Opleidingen en leer alles over deze revolutionaire behandeling die de huidtransformeert. Ontdek waarom HydraFacial een absolute noodzaak is voor jouw salon en hoe het de omzet kan verhogen.

Wat is HydraFacial?

HydraFacial is een geavanceerde huidbehandeling die een combinatie van reiniging, exfoliatie, extractie en hydratatie biedt. Deze niet-invasieve, pijnloze behandeling is geschikt voor alle huidtypes en kan een breed scala aan huidproblemen aanpakken, zoals acne, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en een doffe huid.

Waarom is HydraFacial een noodzaak voor jouw salon?

  1. Ongeëvenaarde resultaten: HydraFacial levert direct zichtbare en langdurige resultaten. Klanten zullen versteld staan van de verbetering van hun huidtextuur, teint en hydratatie na slechts één behandeling.
  2. Aanpasbaarheid: HydraFacial kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant. Met verschillende serums en behandelingsopties kan je de behandeling personaliseren en optimale resultaten behalen.
  3. Hoge klanttevredenheid: Klanten zijn dol op HydraFacial vanwege het directe effect en het ontspannende gevoel tijdens de behandeling. Tevreden klanten zullen niet alleen terugkomen, maar ook positieve mond-tot-mondreclame genereren.
  4. Concurrentievoordeel: Door HydraFacial aan te bieden in jouw salon, onderscheid je van andere salons en trek je nieuwe klanten aan die op zoek zijn naar geavanceerde, resultaatgerichte behandelingen.

Hoe kan de HydraFacial-cursus bij Huidspecialist Opleidingen jou helpen?

De cursus HydraFacial bij Huidspecialist Opleidingen biedt uitgebreide kennis en praktische vaardigheden om deze populaire behandeling op de juiste manier uit te voeren. Je leert de technieken en protocollen kennen en ontvangt waardevolle tips om de beste resultaten te behalen.

Uitgelicht: Ultrasonic Skin Scrubber handvat

Het Ultrasonic Skin Scrubber handvat op de hydrafacial is een effectieve tool om huidproblemen zoals acne en ontstekingshuid te verbeteren. Door de spatel haaks op de huid te plaatsen, zorgt het apparaat voor een diepe reiniging. Wanneer de spatel plat op de huid wordt gebruikt, kan het apparaat actieve werkstoffen dieper in de huid insluizen. Het Ultrasonic Skin Scrubber Apparaat heeft twee verschillende standen en maakt gebruik van galvanische stroom, of werkt met ultrasonische golven.

De galvanische stroom

De galvanische stroom bestaat uit positieve en negatieve geladen ionen en wordt ook wel ionisatie (iontoforese) genoemd. Deze gelijkstroom trekt de elektroden naar elkaar toe en heeft verschillende voordelen voor de huid.

De ultrasonische stroom

De ultrasonische stroom maakt gebruik van geluidstrillingen die niet door het menselijk gehoor kunnen worden waargenomen. Deze trillingen zorgen ervoor dat actieve werkstoffen diep in de huid kunnen doordringen en stimuleren de versterking van het bindweefsel.

Enkele voordelen van het Ultrasonic Skin Scrubber handvat op de hydrafacial zijn:

  1. Dieptereiniging: Het apparaat reinigt de huid grondig en verwijdert vuil en overtollig talg, waardoor verstopte poriën worden verminderd.
  2. Vermindering van rimpels: De ultrasonische golven stimuleren de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt en rimpels verminderen.
  3. Talgverwijdering: De galvanische stroom helpt bij het oplossen van talg en het verminderen van vettigheid, waardoor een glanzende huid wordt voorkomen.
  4. Verkleinen van poriën: Door de diepe reiniging en talgregulerende werking worden de poriën verkleind en wordt de huidtextuur verfijnd.
  5. Stimulatie van de bloedsomloop: De trillingen van het apparaat verbeteren de bloedcirculatie, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en de huid een gezonde gloed krijgt.
  6. Bevordering van de opname van actieve werkstoffen: Het Ultrasonic Skin Scrubber Apparaat vergroot de doorlaatbaarheid van de huid, waardoor cosmetische producten beter worden opgenomen en hun effectiviteit wordt verhoogd.
  7. Versterking van het bindweefsel: Door de stimulatie van collageen en elastine in de huid, helpt het apparaat bij het versterken van het bindweefsel, waardoor de huid steviger en elastischer wordt.

Kortom, het Ultrasonic Skin Scrubber handvat is een veelzijdige tool die verschillende voordelen biedt voor het verbeteren van de huidconditie en het bevorderen van een gezonde, stralende huid. Bovendien zal de HydraFacial-cursus je helpen om je salon te promoten als een expert op het gebied van huidverzorging en omzet te genereren met deze gewilde behandeling.

Investeer in de toekomst van jouw salon met HydraFacial. Volg de cursus bij Huidspecialist Opleidingen en ontdek de vele voordelen van deze baanbrekende behandeling voor een stralende en gezonde huid.