Het Cruciale Belang van het Gebruik van een Vapazone tijdens een Professionele Schoonheidsbehandeling

In de wereld van professionele schoonheidsbehandelingen is het gebruik van een vapazone een onmisbaar hulpmiddel geworden. Of je nu een schoonheidsspecialist(e) bent of een enthousiaste cliënt, het begrijpen van de voordelen en waarde van een vapazone tijdens een behandeling is van vitaal belang. Deze blogpost exploreert uitgebreid waarom het zo belangrijk is om tijdens een professionele schoonheidsbehandeling een vapazone te gebruiken. Met een diepgaand overzicht van de voordelen en de impact op zowel de schoonheidservaring als de huidresultaten, zul je snel realiseren waarom een vapazone een essentieel onderdeel is van elke professionele behandeling.

Diepgaande Reiniging en Ontgifting:

Een van de belangrijkste redenen om een vapazone te gebruiken tijdens een professionele schoonheidsbehandeling is het vermogen om de huid diepgaand te reinigen en te ontgiften. De warme, vochtige stoom van de vapazone opent de poriën, waardoor onzuiverheden gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Dit resulteert in een grondige reiniging diep in de huid doordringt en overtollig talg, vuil en bacteriën verwijdert. Als gevolg hiervan wordt de huid frisser, helderder en gezonder.

Verbeterde Opname van Producten:

Een ander voordeel van het gebruik van een vapazone is de verbeterde opname van producten tijdens de behandeling. Dankzij de geopende poriën kan de huid producten beter opnemen, waardoor de werkzame stoffen effectiever kunnen penetreren en maximale voordelen kunnen bieden. Of het nu gaat om hydraterende crèmes, voedende serums of specifieke behandelingsproducten, een vapazone zorgt ervoor dat de huid optimaal kan profiteren van de toegepaste producten.

Kalmerend en Ontspannend Effect:

Professionele schoonheidsbehandelingen zijn niet alleen bedoeld om de huid te verbeteren, maar ook om een rustgevende en ontspannende ervaring te bieden. Het gebruik van een vapazone draagt bij aan dit aspect van de behandeling. De warme stoom heeft een kalmerend effect op de zintuigen en helpt stress te verminderen. Dit draagt bij aan een algeheel gevoel van wellness en verhoogt de tevredenheid van de cliënt.

Stimulatie van de Bloedsomloop:

Een betere bloedsomloop is essentieel voor een gezonde, stralende huid. Het gebruik van een vapazone stimuleert de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie toeneemt. Dit bevordert op zijn beurt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid, wat resulteert in een verbeterde huidgezondheid en een jeugdige uitstraling.

Verbetert de Huidtextuur en -toon:

Een vapazone is ook effectief in het verbeteren van de huidtextuur en -toon. Door de zachte warmte en de vochtigheid wordt de huid gehydrateerd en verzacht, waardoor fijne lijntjes, rimpels en oneffenheden verminderen. Dit leidt tot een gladdere en egalere huidtextuur en een stralende teint.

Conclusie:

Het gebruik van een vapazone tijdens een professionele schoonheidsbehandeling is uiterst belangrijk vanwege de vele voordelen die het biedt. Van diepgaande reiniging en ontgifting tot verbeterde opname van producten en stimulatie van de bloedsomloop, een vapazone draagt bij aan een geoptimaliseerde behandeling en levert indrukwekkende huidresultaten op. Bovendien zorgt het kalmerende effect van de warme stoom voor een ontspannende ervaring. Dus, of je nu een schoonheidsspecialist(e) bent die het beste wil bieden aan je cliënten of een cliënt die op zoek is naar ultieme huidverbetering, onderschat nooit het belang van een vapazone tijdens een professionele schoonheidsbehandeling.

Henna Brows: De perfecte basis voor stralende wenkbrauwen en vertrouwen als behandelaar

Wenkbrauwen spelen een cruciale rol in onze gezichtsuitdrukking en kunnen onze algehele uitstraling versterken. Henna brows is een opkomende techniek die steeds populairder wordt vanwege de natuurlijke en langdurige resultaten. Als opleidingsschool van de Huidspecialisten begrijpen we het belang van een goede basis en adviseren we altijd om eerst een cursus henna brows met face mappen te volgen voordat je begint met permanent make-up powder brows. In deze uitgebreide gids zullen we de voordelen van henna brows bespreken, het belang van het goed aftekenen van de wenkbrauwen benadrukken, en hoe het opbouwen van vertrouwen als behandelaar essentieel is voor het succes van je praktijk.

De voordelen van henna brows

Henna brows is een semi-permanente techniek waarbij henna verf wordt gebruikt om de wenkbrauwen in te kleuren. In tegenstelling tot traditionele wenkbrauwverf, werkt henna ook op de huid, waardoor een vollere en strakkere wenkbrauwvorm wordt gecreëerd. Daarnaast blijven henna brows langer zitten, meestal tot twee weken op de huid en tot zes weken op de haartjes. Dit maakt het een ideale optie voor mensen die een langdurig en natuurlijk resultaat willen.

Het belang van goed aftekenen van de wenkbrauwen

Het aftekenen van de wenkbrauwen is een kritische stap bij zowel henna brows als permanent make-up powder brows. Het stelt de behandelaar in staat om de gewenste vorm en symmetrie te creëren die past bij het gezicht van de klant. Een professionele cursus henna brows met face mappen leert je de technieken en vaardigheden om nauwkeurig en deskundig af tekenen. Door deze belangrijke stap niet over te slaan, kun je zeker zijn van mooie en evenwichtige wenkbrauwen die een vleugje glamour toevoegen aan het gezicht van je klanten.

Vertrouwen opbouwen als behandelaar

Als behandelaar is het essentieel om vertrouwen op te bouwen bij je klanten. Door het volgen van een cursus henna brows met face mappen, krijg je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je klanten een professionele en gepersonaliseerde ervaring te bieden. Je leert niet alleen technieken, maar ook hoe je de behoeften en wensen van je klanten kunt begrijpen en hier effectief op kunt inspelen. Door vertrouwen op te bouwen, kun je klanten geruststellen en laten zien dat je een deskundige en betrouwbare behandelaar bent.

Henna brows is een geweldige techniek om een natuurlijke en langdurige wenkbrauwlook te creëren. Als opleidingsschool van de Huidspecialisten begrijpen we het belang van een goede basis en raden we aan om eerst een cursus henna brows met face mappen te volgen voordat je begint met permanent make-up powder brows. Het aftekenen van de wenkbrauwen is van cruciaal belang bij beide technieken en het opbouwen van vertrouwen is essentieel om een succesvolle behandelaar te worden. Investeer in jezelf door de juiste opleiding te volgen en bied je klanten de professionele en gepersonaliseerde ervaring die ze verdienen.

Waarom het zo belangrijk is om het verschil tussen een koel en warm type te bepalen bij pmu

waarom is het zo belangrijk om een koel of warm type te bepalen  in de wereld van permanente make-up. Dit heeft met de ondertoon te maken. Het is belangrijk  kleurkennis te hebben van wat pigmenten doen in de huid. Waar zijn ze uit opgebouwd en wat is het effect van verschillende kleuren op elkaar? Iemand met een koele huid (blauw) moet je juist niet koel op koel aanbrengen dan krijg je dat de wenkbrauwen te grijs/blauw worden. Je moet dan juist een warm pigment kiezen (wat meer rood/geel bevat) om te voorkomen dat de pigmenten te koel opdrogen in de huid. Anders vervormt het pigment in de huid naar lelijk grijs/zwart/blauw pigment.

Ondertoon

Een koel huidtype wordt gekenmerkt door ondertonen zoals rood, roze of blauw, terwijl een warm huidtype ondertonen heeft zoals geel, perzik of goud. Het begrijpen van je huidtype is essentieel bij het selecteren van de juiste permanente make-upkleur, omdat het kan bepalen welke tinten het meest flatterend zullen zijn voor jouw teint.

In de wereld van permanente make-up is het belangrijk om rekening te houden met het huidtype van je klant om ervoor te zorgen dat de gekozen kleur er natuurlijk uitziet en goed past bij hun huidskleur. Bijvoorbeeld, als iemand met een koel huidtype een te warme kleur krijgt, kan het er onnatuurlijk en contrasterend uitzien met hun huidskleur.

Om de juiste kleur te bepalen bij het zetten van powder brows, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste is het essentieel om de ondertoon van de huid van de klant te identificeren. Dit kan worden gedaan door te kijken naar de kleur van de aderen op de pols. Als de aderen meer blauwachtig lijken, duidt dit op een koel huidtype, terwijl groenachtige aderen wijzen op een warm huidtype.

Na het vaststellen van de ondertoon, kan een professionele permanente make-upartiest gebruikmaken van kleurentheorie om de ideale kleur te bepalen. Bijvoorbeeld, voor mensen met een koel huidtype kunnen as- of koelgetinte kleuren het meest flatterend zijn, terwijl mensen met een warm huidtype baat kunnen hebben bij meer gouden of warme tinten.

Haarkleuren en pigmenten

Bij verschillende haarkleuren horen ook andere pigment kleuren.

 • Blondine: Een (al dan niet natuurlijke) blondine? Een pmu pigment in een kleur die tot drie tinten donkerder is dan de blonde hairdo staat het mooiste. Voor een natuurlijk effect is een kleur met een grijzige of assige ondertoon het beste.
 • Bruin haar: Brunettes kunnen alle kanten op met welke kleur het beste bij ze past! Een wenkbrauw in een kleur die tot twee tinten lichter is dan de haarkleur staat heel zacht en vriendelijk. Dragen ze graag veel oogmake-up? Kies dan voor een tint die tot 2 tinten donkerder is dan de haarkleur.
 • Zwart haar: Dan is een donkerbruin pigment jouw go-to! Zwarte wenkbrauwen staan erg streng, ook al heb je zwart haar. Donkerbruine wenkbrauwen passen perfect bij de haarkleur en geven je een open, vriendelijke uitstraling.
 • Grijs haar: Dames met een grijze coupe komen stralend voor de dag als ze hun wenkbrauwen worden gezet met een asbruine kleur. Laat donkere bruintinten maar in de schappen staan, want ze geven een onnodig harde uitstraling. Een lichtere asbruine kleur haalt de teint en haarkleur helemaal op.
 • Rood haar: Om de rode haar en de mooie lichte huid te benadrukken, is een pigment in een warme bruintint het mooiste. Een kleur die tot maximaal drie tinten donkerder is dan de kleur van de haarwortels staat waanzinnig.

Daarnaast kunnen persoonlijke voorkeuren en gewenste eindresultaten ook een rol spelen bij de kleurkeuze. Het is altijd belangrijk om te communiceren en samen te werken met je klant om de perfecte kleur te bepalen die bij hun unieke behoeften en stijl past.

Het is belangrijk op te merken dat het kiezen van de juiste kleur een vaardigheid is die tijd en ervaring vergt om te ontwikkelen. Het raadplegen van een professionele permanente make-upartiest kan je helpen de ideale kleur te bepalen en zorgen voor een professioneel eindresultaat.

Meer leren over ondertonen en kleuren kiezen met pmu

Wil jij leren hoe je op de juiste manier kleur pigmenten kunt kiezen tijdens het zetten van pmu? Volg dan de opleiding pmu bij Huidspecialist opleidingen

Het gebruik van een Picolaser voor tatoeageverwijdering: De rol van verschillende golflengtes bij het verwijderen van zwarte en gekleurde tatoeages

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om hun tatoeages te laten verwijderen met behulp van picolasers, een geavanceerde technologie die in staat is om ongewenste tatoeages veilig en effectief te laten verdwijnen. Maar waarom zijn verschillende golflengtes belangrijk bij het verwijderen van zwarte en gekleurde tatoeages? En hoe werken deze golflengtes precies met verschillende kleuren? In dit uitgebreide artikel zullen we een diepgaande blik werpen op het gebruik van picolasers bij tatoeageverwijdering en de interactie tussen golflengtes en kleuren.

Wat is een picolaser en hoe werkt het bij tatoeageverwijdering?

Een picolaser is een laserapparaat dat ultrakorte pulsen van geconcentreerd licht (fotothermolyse) uitzendt. Bij het verwijderen van tatoeages werkt de picolaser door deze pulsen in de huid te richten, waarbij de energie de inktdeeltjes in de tatoeagefragmenten breekt. Het lichaam kan deze fragmenten vervolgens op natuurlijke wijze afvoeren. Het gebruik van een picolaser zorgt voor een snellere en effectievere tatoeageverwijdering in vergelijking met traditionele lasers.

Wat is fotothermolyse?


Fotothermolyse is een niet-invasieve procedure die gebruikmaakt van lichtenergie om specifieke doelweefsels in de huid te verwarmen en te beschadigen. Met behulp van gecontroleerde golflengtes en specifieke apparatuur kunnen specialisten de energie nauwkeurig richten om inkt, permanente make up of pigmentaties te vernietigen, terwijl de omliggende gezonde weefsels zo min mogelijk worden beïnvloed.

Hoe werkt fotothermolyse?

Fotothermolyse maakt gebruik van een proces genaamd selectieve fotothermolyse. Dit houdt in dat de energie van het licht selectief wordt geabsorbeerd door het doelweefsel, terwijl omliggende weefsels intact blijven. De golflengte van het licht wordt zorgvuldig gekozen, afhankelijk van het doelweefsel en het specifieke huidprobleem dat moet worden aangepakt. De opgenomen energie van het licht wordt omgezet in warmte, wat leidt tot thermische schade aan het doelweefsel, zoals huidpigmentatie, haarfollikels of inkt, permanente make up.

Het belang van verschillende golflengtes bij het verwijderen van tatoeages

Bij het verwijderen van tatoeages is het cruciaal om de geschikte golflengte te kiezen. De kleur van de tatoeage bepaalt welke golflengte nodig is om de inktdeeltjes af te breken. Het selecteren van de juiste golflengte is essentieel voor een efficiënte en veilige tatoeageverwijdering.

Het verwijderen van zwarte tatoeages met een picolaser

Zwarte tatoeages absorberen bijna alle golflengtes van het zichtbare lichtspectrum, waardoor ze relatief eenvoudig te verwijderen zijn. Een golflengte van 1064 nanometer (nm) is de meest effectieve keuze voor het verwijderen van zwarte inkt. Bij deze golflengte kunnen de picoseconde-pulsen de inktdeeltjes in zwarte tatoeages beter afbreken dan andere golflengtes, terwijl de omliggende huid wordt gespaard.

De interactie tussen golflengtes en gekleurde tatoeages

Gekleurde tatoeages zijn complexer dan zwarte tatoeages, omdat ze bestaan uit verschillende inkten met verschillende chemische samenstellingen en absorptie-eigenschappen. Verschillende golflengtes zijn nodig om de diverse kleuren in gekleurde tatoeages effectief te verwijderen.

De rol van de golflengte bij het verwijderen van specifieke kleuren

 • Blauwe en groene inkt: Voor het verwijderen van blauwe en groene tatoeages is een golflengte van 532 nm ideaal. Deze golflengte wordt goed geabsorbeerd door deze kleuren, waardoor de inktdeeltjes worden beschadigd en afgebroken.
 • Rode, gele en oranje inkt: De golflengte van 694 nm is het meest geschikt voor het afbreken van rode, gele en oranje inkt. Bij deze golflengte worden de inktdeeltjes in deze kleuren efficiënt beschadigd, waardoor ze beter kunnen worden verwijderd.
 • Violet en turquoise inkt: Voor deze kleuren kan een golflengte van 755 nm nodig zijn. Violet en turquoise inkt absorberen deze golflengte goed, waardoor de inktdeeltjes effectief kunnen worden verwijderd.

Selectieve fotothermolyse: De sleutel tot succesvolle tatoeageverwijdering

De interactie tussen de juiste golflengte en de kleur van de inkt is mogelijk door het principe van selectieve fotothermolyse. Selectieve fotothermolyse houdt in dat de golflengte zo wordt gekozen dat alleen de inktdeeltjes worden verwarmd en beschadigd, terwijl de omliggende huid onaangetast blijft. Dit minimaliseert het risico op littekens en zorgt voor optimale tatoeageverwijdering.

Meer leren over het verwijderen van tattoos

Bij het verwijderen van tatoeages met een picolaser spelen verschillende golflengtes een cruciale rol. Zwarte tatoeages kunnen effectief worden verwijderd met een golflengte van 1064 nm, terwijl gekleurde tatoeages specifieke golflengtes vereisen, afhankelijk van de kleur van de inkt. Door het begrijpen van de interactie tussen de golflengtes en kleuren kunnen professionals in tatoeageverwijdering individuele behandelingen op maat aanbieden voor de beste resultaten, terwijl de veiligheid en effectiviteit worden gewaarborgd. Wil jij leren hoe je op de juiste manier tattoos kunt verwijderen? Volg dan de opleiding tattoo verwijderen bij Huidspecialist opleidingen

Het Belang van Meerdere Golflengtes voor Succesvolle Ontharing

Wil je graag ontharen met langdurige resultaten? Die technologie bestaat! In dit uitgebreide artikel leggen we uit waarom het gebruik van meerdere golflengtes zo belangrijk is voor succesvolle ontharing. Daarnaast ontdek je waarom de Diode Ice Laser met zijn vier golflengtes geschikt is voor alle huidtypes en waarom je vooraf altijd moet scheren voordat je jezelf laat ontharen. Of je nu een lichte of donkere huid hebt, deze informatie zal je helpen om de beste resultaten te behalen met jouw ontharingsbehandeling.

Laserontharing is door de jaren heen geëvolueerd tot een van de meest effectieve en populaire methoden om ongewenst haar permanent te verwijderen. Binnen deze categorie van lasers staat de Diode Ice Laser met zijn unieke eigenschappen en veelzijdigheid aan de top. In deze uitgebreide gids duiken we dieper in op de vier golflengtes (1064, 755, 808 en 940 nm) van de Diode Ice Laser, bespreken we hun werkingsmechanisme en ontdekken we waarom het gebruik van meerdere golflengtes cruciaal is voor succesvolle ontharing van alle huidtypes.

1. Begrip van de Diode Ice Laser:

De Diode Ice Laser, een geavanceerde vorm van laserontharingstechnologie, maakt gebruik van het principe van selectieve fotothermolyse om ongewenst haar permanent te vernietigen. Door specifieke golflengtes van laserenergie te absorberen, wordt warmte gegenereerd die de haarfollikels vernietigt, terwijl het omliggende weefsel onaangetast blijft. Dit resulteert in langdurige haarreductie.

2. Een blik op de Vier Golflengtes:

De Diode Ice Laser onderscheidt zich van andere systemen door zijn vermogen om vier verschillende golflengtes te gebruiken: 1064, 755, 808 en 940 nm. Elke golflengte heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor de behandeling op maat kan worden afgestemd op verschillende huid- en haartypes.

– 1064 nm: Deze golflengte dringt diep door in de huid en is ideaal voor het behandelen van grovere, donkere haren bij mensen met een donkerdere huidskleur. Het minimaliseert het risico op bijwerkingen zoals hyperpigmentatie en zorgt voor veilige en effectieve ontharing.

– 755 nm: Met een kortere golflengte is deze geschikt voor fijnere haren en lichtere huidtypes. Het biedt ook voordelen bij de behandeling van oppervlakkige pigmentatie en vaatproblemen, waardoor het een veelzijdige keuze is.

– 808 nm: Deze veelvoorkomende golflengte is geschikt voor de meeste huid- en haartypes. Het biedt diepe penetratie in de huid en vernietigt effectief de haarfollikels, met minimale ongemakken voor de patiënt.

– 940 nm: Met een golflengte die dichter bij infrarood ligt, biedt deze optie een extra voordeel bij het behandelen van donkerdere huidtypes, waarbij het risico op verbranding en pigmentatieveranderingen wordt geminimaliseerd.

3. Waarom Meerdere Golflengtes Cruciaal Zijn:

Het gebruik van meerdere golflengtes is van vitaal belang voor het bereiken van succesvolle ontharing van alle huidtypes. Verschillende huidtypes hebben verschillende hoeveelheden melanine, wat de mate van laserabsorptie beïnvloedt. Door de flexibiliteit van de Diode Ice Laser met vier golflengtes kunnen behandelaars de juiste golflengte voor elk huidtype selecteren, waardoor de kans op bijwerkingen zoals verbranding en pigmentatieveranderingen aanzienlijk wordt verminderd.

Bovendien hebben sommige lichaamsdelen dikker haar dan andere. Door te kunnen schakelen tussen verschillende golflengtes, kan de Diode Ice Laser maatwerk bieden en optimale resultaten behalen, ongeacht het te behandelen gebied.

4. Geschiktheid voor alle Huidtypes:

Dankzij de veelzijdigheid van de Diode Ice Laser met zijn vier golflengtes, kunnen alle huidtypes met succes worden behandeld. Van lichte tot donkere huidskleuren, de behandelaar kan de juiste golflengte selecteren om het maximale resultaat te behalen zonder het risico op complicaties te vergroten. Dit betekent dat mensen met verschillende etnische achtergronden nu ook kunnen profiteren van de voordelen van laserontharing.

De Diode Ice Laser met zijn vier golflengtes (1064, 755, 808 en 940 nm) vormt een doorbraak op het gebied van laserontharing. De veelzijdigheid ervan maakt effectieve, veilige en op maat gemaakte ontharing mogelijk voor alle huidtypes. Door de juiste golflengte te selecteren op basis van het individuele huid- en haartype, kunnen behandelaars de meest optimale resultaten bieden zonder het risico op complicaties. Of je nu een lichtere of donkere huid hebt, de Diode Ice Laser met zijn geavanceerde technologie is er om aan al je ontharingsbehoeften te voldoen.

 

 

5.Waarom Je Altijd Moet Scheren voorafgaand aan de Behandeling

 • Optimaal Energieniveau: Voorafgaand aan laserontharing is het van cruciaal belang om het behandelde gebied te scheren. Dit zorgt ervoor dat de haren korter zijn en dichter bij de huid, waardoor de laserenergie rechtstreeks op de haarfollikels kan worden gericht. Hierdoor kan de energie efficiënter worden geabsorbeerd, wat resulteert in betere resultaten.
 • Hygiëne en Comfort: Het scheren van het behandelde gebied voorafgaand aan de behandeling minimaliseert bacteriële groei en voorkomt ongemak tijdens de laserbehandeling. Door het hebben van een gladgeschoren huid, wordt irritatie voorkomen en wordt de behandeling comfortabeler.

Conclusie

Het gebruik van meerdere golflengtes is cruciaal voor het behalen van succesvolle ontharing. Dit stelt de behandelaar in staat om de energie-absorptie nauwkeurig te regelen en haarfollikels effectief te vernietigen. Met de Diode Ice Laser, uitgerust met vier golflengtes, kan ontharing veilig en effectief worden bereikt bij alle huidtypes. Vergeet niet om altijd vooraf te scheren voordat je jezelf laat ontharen, omdat dit de kwaliteit van de behandeling verbetert. Kies voor een gepersonaliseerde ontharingservaring en ervaar de langdurige resultaten met de Diode Ice Laser en het gebruik van meerdere golflengtes.

Cryolipolyse versus 1060 nm laser voor vetoplossing: Een diepgaande vergelijking

In de wereld van esthetische behandelingen zijn cryolipolyse en 1060 nm laser twee populaire methoden voor vetvermindering. Beide technieken hebben bewezen effectief te zijn, maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze technieken? In dit artikel zullen we dieper ingaan op cryolipolyse en de nieuwste 1060 nm laser voor vetoplossing om te begrijpen hoe ze werken, welke resultaten ze bieden en welke factoren moeten worden overwogen bij het kiezen tussen de twee.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een niet-invasieve en niet-chirurgische methode voor vetvermindering. Het maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen en te vernietigen, zonder schade aan te richten aan aangrenzende weefsels. Deze methode is gebaseerd op het principe dat vetcellen gevoeliger zijn voor koude temperaturen dan andere weefsels. Hierdoor kunnen de vetcellen worden bevroren en geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd.

 

 Hoe werkt de 1060 nm laser voor vetoplossing?

In de evoluerende wereld van schoonheidsbehandelingen is de 1060-nm-diodelaser een revolutionaire technologie voor vetvermindering. Deze nieuwe methode maakt gebruik van verwarming van huidweefsel om af te slanken. Door zijn lange golflengte heeft de diodelaser een hoge affiniteit voor vetweefsel. Het verhoogt de temperatuur van vetcellen tot tussen 42 ℃ en 47 ℃, waardoor hun structurele integriteit wordt beschadigd. Dit stimuleert ontstekingsreacties, wat resulteert in de natuurlijke eliminatie van verstoorde vetcellen en cellulair afval.

De 1060-nm-diodelaser maakt gebruik van een specifieke golflengte van 1060 nm, waardoor deze zeer geschikt is om vetweefsel aan te pakken. Wanneer de laser op het behandelde gebied wordt gericht, dringt deze diep door in de huid en verhoogt de temperatuur van de vetcellen tot tussen 42 ℃ en 47 ℃. Deze gecontroleerde verwarming beschadigt de structuur van de vetcellen, waardoor ze worden afgebroken.

Stimulatie van ontstekingsreacties en natuurlijke eliminatie van vetcellen

Na blootstelling aan de 1060-nm-diodelaser worden ontstekingsreacties gestimuleerd in het lichaam. Hierdoor worden macrofagen aangetrokken, die verantwoordelijk zijn voor het opruimen van beschadigde cellen en cellulair afval. De macrofagen verwijderen op natuurlijke wijze de verstoorde vetcellen en het afval via fagocytose, waardoor het lichaam geleidelijk aan vetweefsel verliest.

 Effectiviteit en resultaten

Onderzoeken hebben aangetoond dat de 1060-nm-diodelaser zeer effectief is in het verminderen van vetophopingen. Na een reeks behandelingen kan er aanzienlijke vetreductie worden waargenomen. Gemiddeld wordt een vetvermindering van 24% gerealiseerd na slechts één behandelingscyclus. Deze resultaten kunnen variëren op basis van individuele factoren en het te behandelen gebied.

 

Voordelen van de 1060-nm-diodelaser voor vetvermindering

 • Niet-invasief en niet-chirurgisch: De 1060-nm-diodelaser biedt een niet-invasieve en niet-chirurgische methode voor vetvermindering. Er zijn geen incisies of hersteltijd nodig, wat betekent dat cliënten snel kunnen terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten.
 • Hoge affiniteit voor vetweefsel: De 1060-nm-diodelaser heeft door zijn lange golflengte een hoge affiniteit voor vetweefsel, waardoor het specifiek en gericht vetophopingen kan aanpakken.
 • Comfortabel en veilig: Veel patiënten ervaren een comfortabele behandelsessie zonder pijn. Bovendien is de diodelaser veilig voor de huid en andere weefsels, zonder schade aan te richten aan nabijgelegen structuren.

Waar vind je de beste 1060-nm-diodelaser voor vetvermindering?

Voor de beste 1060nm-diodelaser voor vetvermindering kun je terecht bij Lason Groothandel. Lason Groothandel biedt hoogwaardige apparatuur die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en effectiviteit. Met het deskundige team van de Huidspecialist Opleidingen is een opleiding samengesteld, waarmee we onze cursisten met uitgebreide kennis van vetvermindering kunnen voorzien en van de beste 1060nm diodelaser in de industrie.

Resultaten en effectiviteit

Beide methoden, cryolipolyse en de 1060 nm laser, bieden vergelijkbare beloften van vetvermindering. Studies hebben aangetoond dat cryolipolyse effectief kan zijn in het verminderen van vetlagen met gemiddeld 20-25% na één behandeling. De 1060 nm laser heeft vergelijkbare resultaten laten zien, met een gemiddelde vetreductie van 24% na één behandeling. Het is belangrijk op te merken dat individuele resultaten kunnen variëren.

Behandelingstijd en herstelperiode

Cryolipolyse behandelingen duren doorgaans tussen 30-60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling en tijdelijke gevoelloosheid optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. De herstelperiode is minimaal, waardoor mensen meestal direct na de behandeling hun normale activiteiten kunnen hervatten.

De behandeling met de 1060 nm laser duurt meestal ook tussen 30 minuten per sessie. Direct na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling en gevoeligheid ontstaan, maar deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Evenals bij cryolipolyse kunnen mensen meestal normale activiteiten hervatten na de behandeling.

Kostprijs en aantal behandelingen

De prijzen van cryolipolyse en de 1060 nm laser kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de kliniek. Over het algemeen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om optimale resultaten te bereiken, ongeacht de methode die wordt gekozen. Gemiddeld worden er 1 tot 3 behandelingen aanbevolen, met een tussenpoos van enkele weken tot maanden.

Conclusie

Zowel cryolipolyse als de 1060 nm laser voor vetoplossing zijn effectieve methoden voor vetvermindering, elk met hun eigen unieke benadering. Cryolipolyse maakt gebruik van koude temperaturen om vetcellen te bevriezen en ze geleidelijk af te voeren, terwijl de 1060 nm laser specifiek licht gebruikt om vetcellen te vernietigen. Het kiezen tussen deze twee methoden hangt af van individuele voorkeuren, budget en wat je verwacht van de behandeling. Het is altijd het beste om een deskundige te raadplegen voordat je een beslissing neemt over welke methode het meest geschikt is voor jouw situatie

Het verschil tussen Fibroblasting (Plasma) en Cold Plasma: Doeltreffende behandelingen voor een stralende huid

In de wereld van schoonheidsverzorging zijn er voortdurend nieuwe behandelingen die beloven te zorgen voor een jeugdige en stralende huid. Twee van dit soort behandelingen die momenteel veel aandacht krijgen zijn fibroblasting (ook wel bekend als plasma) en cold plasma. Beide methoden hebben bewezen doeltreffend te zijn bij het verbeteren van de huidconditie. In dit artikel gaan we dieper in op het verschil tussen fibroblasting en cold plasma, welke het meest geschikt zijn voor bepaalde huidaandoeningen en waarom deze behandelingen een waardevolle aanvulling kunnen zijn in een salon.

Wat is fibroblasting

Fibroblasting, ook wel bekend als plasma pen behandeling, is een niet-chirurgische procedure waarbij geïoniseerde gasmoleculen (plasma) worden gebruikt om kleine puntjes op de huid te creëren. Deze puntjes zorgen ervoor dat de huid strakker wordt en rimpels verminderen. Door de gecontroleerde schade die tijdens de behandeling wordt veroorzaakt, stimuleert fibroblasting de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid er jonger en strakker uitziet.

Wat is Cold plasma

Cold plasma daarentegen maakt gebruik van geïoniseerde lucht om een breed scala aan huidaandoeningen te behandelen. Deze koude plasma, bestaande uit elektrisch geladen ionen en vrije elektronen, heeft een revitaliserend en regenererend effect op de huid. Het verbetert de doorbloeding, stimuleert celvernieuwing en verhoogt de productie van collageen en elastine.

Hoewel de behandelingen vergelijkbare voordelen bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen fibroblasting en cold plasma waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste methode voor specifieke huidaandoeningen. Fibroblasting is met name geschikt voor het verminderen van rimpels, het verstrakken van de huid en het verminderen van littekens. Het is effectief bij het behandelen van fijne lijntjes rond de ogen, mond en voorhoofd. Cold plasma daarentegen kan worden gebruikt om acne, pigmentatieproblemen en ontstekingen te verminderen. Het is ook zeer geschikt voor het behandelen van een doffe huid en het verminderen van zichtbare poriën.

Deze behandelingen vormen een waardevolle toevoeging aan een salon omdat ze de mogelijkheid bieden om de huid te verbeteren zonder dat daar chirurgische ingrepen voor nodig zijn. Veel mensen zijn op zoek naar veilige, niet-invasieve alternatieven voor operaties en injecties, en fibroblasting en cold plasma bieden uitkomst. Bovendien vereisen beide behandelingen minimale hersteltijd, wat betekent dat klanten snel terug kunnen keren naar hun dagelijkse bezigheden zonder veel onderbreking.

Als eigenaar van een salon is het van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en behandelingen om je klanten de best mogelijke service te bieden. Door een cursus te volgen bij opleidingsinstituut De Huidspecialisten over fibroblasting en cold plasma, kun je je kennis en vaardigheden op deze gebieden vergroten. Je leert niet alleen hoe je deze behandelingen veilig kunt uitvoeren, maar ook hoe je ze effectief kunt afstemmen op de specifieke behoeften van je klant. Met een officieel certificaat van De Huidspecialisten ben je in staat om je salon te onderscheiden van anderen en klanten te voorzien van de meest geavanceerde behandelingen.

Innovatieve behandelingen

Kortom, fibroblasting (plasma) en cold plasma zijn innovatieve behandelingen die kunnen bijdragen aan een jeugdige en stralende huid. Elk van deze methoden heeft zijn eigen unieke voordelen en is geschikt voor specifieke huidaandoeningen. Door een cursus te volgen bij opleidingsinstituut Huidspecialisten kun je je kennis vergroten en ervoor zorgen dat je salon optimaal kan profiteren van deze waardevolle toevoegingen aan je dienstenaanbod. Bied je klanten de best mogelijke resultaten en word een expert op het gebied van fibroblasting en cold plasma.

Waarom is het zo belangrijk om je huid te beschermen tegen verbranding

Wanneer een persoon wordt blootgesteld aan UV-stralen van de zon of zonnebank zonder de juiste bescherming, kan dit leiden tot verbranding van de huid. Omdat de huid niet in staat is zichzelf te beschermen tegen UV-straling, zorgen de opgebouwde schade en ontsteking voor een reeks veranderingen in de huid.

Hoe ziet de huid eruit bij zon verbranding

Eerst ziet de huid er rood en gezwollen uit. Dit is het gevolg van een ontstekingsreactie veroorzaakt door beschadiging van de huidcellen en de bloedvaten. De huid die door de zon is verbrand, kan ook strak en droog worden. Dit komt doordat de zon de natuurlijke barrière van de huid vernietigt die vocht vasthoudt en beschermt tegen uitdroging. Het kan ook leiden tot het afpellen van dode huidcellen, waardoor de huid er schilferig uitziet en kan jeuken.

Pigmentatie en vervellen

Na verloop van tijd kan de huid ook donkerder worden en pigmentatie vertonen. Dit komt door de vorming van melanine, een stof die door de huid wordt geproduceerd om deze te beschermen tegen verdere blootstelling aan UV-straling. Dit kan resulteren in een bruine kleur of bruine plekken op de huid die bekend staan als ‘zonnenbrand’.

Na enkele dagen kan de huid beginnen te vervellen. Dit is een natuurlijk proces waarbij de beschadigde huidcellen worden afgestoten en nieuwe, gezonde cellen hun plaats innemen. Dit kan echter leiden tot jeuk en ongemakkelijke uitdroging van de huid.

In ernstige gevallen van zonnebrand kan er ook blaarvorming optreden. Dit gebeurt wanneer de huidcellen die de beschermende barrière vormen, worden vernietigd, waardoor vochtverlies en ontsteking ontstaan. Bepaalde delen van de huid kunnen worden aangetast, zoals de lippen, neus en oren, die extra gevoelig zijn voor verbranding door de zon.

Huidschade door de zon

Zonnebrand kan ook worden veroorzaakt door andere vormen van UV-straling, zoals uit zonnebanken en lasers. Dit kan leiden tot meer ernstige en diepgaande schade aan de huid, inclusief de vorming van kwaadaardige tumoren. Het is belangrijk om elke mogelijke blootstelling aan UV-straling te vermijden, vooral tussen 10.00 uur en 16.00 uur wanneer de zon het felst is. Het gebruik van beschermende kleding, zoals hoeden, lange mouwen en broeken, kan ook helpen beschermen tegen zonnebrand.

Als u toch wordt blootgesteld aan de zon en verbrand raakt, zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om de symptomen te verlichten en verdere schade te voorkomen. Een van de eerste en meest belangrijke dingen die u kunt doen, is de aangetaste huid koelen met koud water. Dit zal de ontsteking verminderen en de pijn verlichten. Het is echter belangrijk om geen ijs direct op de huid te leggen, omdat dit de huid kan beschadigen.

Tijdens het koelen van de huid, kunt u ook een vochtinbrengende crème of lotion aanbrengen, bij voorkeur een die aloë vera bevat, om de huid gehydrateerd te houden en verdere uitdroging te voorkomen. Belangrijk om te onthouden: ga niet zonnen!

Na een ernstige zonverbranding

Als de huid ernstig verbrand is en blaren heeft gevormd, is het raadzaam om medische hulp te zoeken. Artsen kunnen zalfjes voorschrijven om de pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke vorm van zonnebrand schade aan de huid veroorzaakt en schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw huid op de lange termijn.

Om dit te voorkomen, is de beste manier om uw huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling, door een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protection Factor) van minstens 30 te dragen, deze moet om de 2 uur aangebracht worden op uw huid of vaker indien nodig. Dit zal helpen om schade en ontsteking van de huid te verminderen die kan leiden tot vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker.

Een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protection Factor) is speciaal ontworpen om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Een SPF geeft aan in welke mate de zonnebrandcrème bescherming biedt tegen UVB-straling, wat de belangrijkste oorzaak is van zonnebrand.

De beschermingsfactor

De beschermingsfactor geeft aan hoeveel keer langer u in de zon kunt blijven zonder je huid te verbranden dan wanneer u geen zonnebrandcrème gebruikt. Bijvoorbeeld, als je zonder zonnebrandcrème na 10 minuten verbrandt, kan een SPF 30 zonnebrandcrème bescherming bieden voor 300 minuten (10 x 30). Echter, dit is maar een richtlijn, want dit veronderstelt dat de zonnebrandcrème perfect en gelijkmatig is aangebracht en dat deze niet vervaagt of afgespoeld wordt door zweten of zwemmen.

In principe hoe hoger het nummer van een SPF-zonnebrandcrème, hoe hoger het beschermingsniveau. Een SPF 30 biedt bijvoorbeeld bescherming tegen 97% van de UVB-straling, terwijl een SPF 50 98% bescherming biedt. Het lijkt misschien niet veel, maar een verschil van 1%’s extra bescherming kan op lange termijn aanzienlijk zijn.

UVA & UVB straling

Naast UVB-straling, biedt een zonnebrandcrème met een SPF ook enige mate van bescherming tegen UVA-straling. UVA-straling is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering van de huid en kan leiden tot rimpels, ouderdomsvlekken en huidkanker. UVA-stralen dringen dieper in de huid dan UVB-stralen en worden door wolken en glas heen overgedragen, waardoor ze het hele jaar door een risico kunnen vormen en niet alleen in de zomer.

Het is ook belangrijk om te weten dat hoewel een SPF aangeeft hoeveel tegen UVB-straling beschermd, er geen SPF of UV-remedie de huid 100% beschermt. Het biedt slechts bescherming tegen schade- u kunt nog steeds zonnebrand oplopen met een hoge SPF zonnebrandcrème, afhankelijk van de duur en intensiteit van de blootstelling. Dit betekent dat het essentieel is dat u zowel een zonnebrandcrème gebruikt in combinatie met andere beschermingsmiddelen, zoals zonnebrillen, hoeden en beschermende kleding, zeker op de heetste uren van de dag.

Naast de beschermingsfactor (SPF) is het belangrijk om te weten wat UVA en UVB-straling eigenlijk zijn. Beide soorten stralingen worden geproduceerd door de zon.

UVB-straling

UVB-straling is wat zorgt voor bruining en verbranding van de huid. UVB-stralen hebben veel energie en richten zich op de bovenste laag van de huid. Dit kan leiden tot zonnebrand, rimpels, pigmentvlekken, evenals zonneallergieën op de langere termijn.

UVA-straling

UVA-straling daarentegen heeft minder energie, maar dringt dieper in de huid dan UVB-straling en wordt geassocieerd met vroegtijdige veroudering van de huid, zoals rimpels en pigmentvlekken, en kan zelfs leiden tot huidkanker. UVA-stralen zijn het gehele jaar door aanwezig, zelfs op bewolkte dagen, en ze dringen door glas heen. Dat betekent dat je in de auto zit, achter glazen ramen in huis zit of binnen bent, bescherming tegen UVA-stralen absoluut aanbevolen is.

Het is belangrijk om te onthouden dat UVA-stralen, in tegenstelling tot UVB-stralen, niet direct leiden tot verbranding en soms niet door de menselijke huid ‘gevoeld’ worden. Hierdoor kan de huid toch schade oplopen, zonder dat u het beseft.

Dit is waarom het kiezen van een zonnebrandcrème die zowel bescherming biedt tegen UVA als UVB-straling zo belangrijk is. Product verpakkingen hebben meestal een logo met de beschermingsniveau (SPF) aangegeven en of deze producten UVA-bescherming bieden.

Conclusie: Een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protection Factor) is essentieel om uw huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. SPF geeft aan welk niveau van bescherming het product biedt tegen UVB-straling en UVA-straling. De hoeveelheid bescherming hangt af van de duur en intensiteit van de blootstelling en hoe de zonnebrandcrème is aangebracht. Het is belangrijk om te onthouden dat beide soorten van UV-stralen schade aan de huid kunnen toebrengen- UVB-stralen produceren verbranding en UVA-stralen veroorzaken vroegtijdige veroudering van de huid en kunnen leiden tot huidkanker. Kies een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30+ dat ook bescherming biedt tegen UVA-straling en vermijd blootstelling aan de zon op de heetste uren van de dag en indien nodig – gebruik zonnehoeden, zonnebrillen en beschermende kleding.

Bij de Huidspecialist opleiding adviseren wij Alhydran spf 30 te gebruiken.

Niacinamide Vitamine B goed voor de huid

Waarom is vitamine B goed voor de huid

Niacinamide, ook wel bekend als vitamine B3, is een essentieel ingrediënt in huidverzorging. Het wordt vaak gebruikt in serums, crèmes of lotions vanwege de talrijke voordelen die het biedt voor de huid. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de effecten van niacinamide op de huid en waar je op moet letten bij het kopen van producten met niacinamide.

Wat is niacinamide en waarom is het goed voor de huid?

Niacinamide is een vorm van vitamine B3 die een belangrijke rol speelt in het metabolisme van onze cellen. Het helpt bij het omzetten van voedsel in energie en speelt een sleutelrol bij de synthese van vetzuren en cholesterol. Ook helpt het bij de productie van ceramiden, die een belangrijk onderdeel vormen van de huidbarrière. Als huidverzorgingsingrediënt kan niacinamide helpen bij het verminderen van roodheid en ontstekingen, het verminderen van pigmentvlekken, het reguleren van talgproductie en het verbeteren van de huidtextuur.

Hoe werkt niacinamide in de huid?

Niacinamide werkt in verschillende lagen van de huid. Het kan doordringen tot in de opperhuid (de bovenste laag van de huid), de lederhuid (de middelste laag van de huid) en zelfs tot in de hypodermis (onderste laag van de huid).

In de opperhuid helpt niacinamide bij het versterken van de huidbarrière. Het vermindert transepidermaal vochtverlies (TEWL), waardoor de huid beter gehydrateerd blijft. Ook kan het de productie van talg reguleren, wat kan helpen bij het verminderen van acne en mee-eters.

In de lederhuid helpt niacinamide bij het verminderen van ontstekingen en roodheid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de huidtextuur door het stimuleren van collageenproductie en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

 

Voor welke huid is niacinamide geschikt?

Niacinamide is geschikt voor vrijwel alle huidtypes, van droog tot vet en gevoelig. Het is vooral nuttig voor mensen met een onregelmatige teint, pigmentvlekken en acne gevoelige huid. Ook mensen met een verzwakte huidbarrière kunnen baat hebben bij het gebruik van niacinamide.

Waar moet je op letten bij het kopen van producten met niacinamide?

Als je op zoek bent naar huidverzorgingsproducten met niacinamide, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 1. Percentage: Zorg ervoor dat het product voldoende niacinamide bevat om effectief te zijn. Producten met een niacinamide concentratie van 2% – 5% zijn meestal voldoende effectief.
 2. Formulering: Let op andere ingrediënten in het product, met name als je gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten. Bijvoorbeeld, sommige producten bevatten andere zuren zoals alpha-hydroxy zuren (AHA’s), die irritatie en overgevoeligheid kunnen veroorzaken.
 3. Textuur: Kies een textuur die past bij je huidtype. Als je een vette huid hebt, vermijd dan dikke crèmes en kies in plaats daarvan een lichtgewichte gel of lotion.

Niacinamide is een krachtig ingrediënt in huidverzorging, dat veel voordelen biedt voor de huid. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid en ontstekingen, pigmentvlekken, het reguleren van talgproductie en het verbeteren van de huidtextuur. Bij het kopen van producten met niacinamide is het belangrijk om te letten op het percentage, de formulering en de textuur van het product.

In de cursus gezichtsbehandelingen Bij de Huidspecialist opleidingen wordt veel aandacht besteed aan het effectief behandelen van de huid met behulp van serums en crèmes die belangrijke voedingsstoffen bevatten. Een populair ingrediënt dat vaak wordt besproken in deze cursus is niacinamide, vitamine B3. Niacinamide is een waardevolle toevoeging aan gezichtsbehandelingen vanwege de vele voordelen die het biedt voor de huid.

Je leert hoe je vitamine B kan integreren in je behandeling

Tijdens de cursus leer je hoe je vitamine B3 serums kunt gebruiken om de huid te verbeteren en te herstellen. Je leert wanneer het gepast is om het serum te integreren in de behandeling en hoe je het kunt aanbrengen en masseren in de verschillende lagen van de huid.

Een van de voordelen van werken met vitamine B3 serums is dat de hoge concentratie van het actieve ingrediënt de huid snel kan transformeren en een zichtbaar verschil kan maken in de gezondheid van de huid. Je leert ook hoe je vitamine B3 serums kunt combineren met andere huidbehandelingen zoals chemische peelings of microdermabrasie.

Kortom, de cursus gezichtsbehandeling is geschikt voor iedereen die wil leren hoe ze vitamine B3 serums in hun behandelingen kunnen opnemen om zo de huid te verbeteren en te herstellen. Of je nu een beginner of een ervaren schoonheidsspecialist bent, deze cursus biedt waardevolle inzichten en technieken om huidverzorging op een hoger niveau te tillen. Wil je graag meer informatie over de cursus dan staan onze medewerkers je graag te woord.

 

Alexandrite ND YAG laser effectieve laser

Permanent ontharen met de Alexandrite laser

Voor veel mensen is het permanent verwijderen van ongewenst haar een langdurig en soms frustrerend proces. Van waxen tot scheren en alle ontharingscrèmes daartussenin, soms lijkt het alsof er geen einde aan de strijd komt. Gelukkig is er nu een oplossing: de Alexandrite laser.

De Alexandrite laser is een krachtige en effectieve manier van permanente ontharing die gebruikmaakt van hoogenergetisch licht om de haarzakjes te vernietigen en haargroei te voorkomen. Het is veilig en effectief voor alle huidtypen en kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, oksels en bikinilijn.

Hoewel het idee om de Alexandrite laser te gebruiken voor ontharing misschien ontmoedigend lijkt, is het volgen van een cursus een goede manier om vertrouwd te raken met het proces en ervoor te zorgen dat het veilig en effectief wordt uitgevoerd. Tijdens de cursus leer je niet alleen hoe de laser werkt, maar ook hoe je de laser veilig kunt gebruiken en hoe je mogelijke bijwerkingen kunt verminderen.

Lasertechnologie Alexandrite

De Rolls-Royce onder de fiber lasers genoemd, is de toonaangevende Alexandrite laser die momenteel in gebruik is. De innovatieve technologie combineert Alexandrite-laser voor een lichte huid en Nd: YAG-laser voor donkere huidtypes. Talrijke voordelen en bewezen resultaten zorgen ervoor dat deze revolutionaire laser onze vertrouwde partner is bij de behandeling van u.

Aantal behandelingen

Doorgaans worden ongeveer acht behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van vier tot zes weken. De laser biedt een breed scala aan vermogensinstellingen en pulsbreedtes om optimale resultaten te bereiken, iets wat andere lasers met vaste parameters niet kunnen. Individuele resultaten zullen variëren en dikker haar reageert beter dan fijner, lichter haar. Alle huidtypes hebben koeling van topkwaliteit nodig en hiervoor gebruiken we de SmartCool.

Voordelen Alexandrite ND Yag laser:

 • Snellere en minder pijnlijke behandelingen
 • Minder risico op bijwerkingen omdat het kan werken met minder warmte op de huid
 • Veelzijdigheid om veilig alle huidtypes te behandelen en aanpassingsvermogen aan gemengde huidtypes
 • Al na 6 behandelingen kunnen we een langere tijd tussen de sessies laten in vergelijking met een traditionele laser
 • Meer kansen om het dikkere en diepere haar te bereiken (zoals bikini of rug van mannen) door energie en parameters te moduleren
 • Meer effectiviteit op dunner haar op gezichten
 • Minder frequente onderhoudssessies

Gemengde technologie (Alex + Nd:YAG)

Een moeilijkheid bij laserontharing is gecentreerd rond het vermogen om donkere huiden met fijn haar te behandelen. De laser is het ultieme platformsysteem voor dit probleem door in één laserpuls de 2 gouden standaardgolflengten van ontharing samen te voegen. Door een deel van Alexandrite toe te voegen aan de veiligheid van een Nd:YAG-puls kunnen fijne haartjes op alle huidtypes worden behandeld.

Alexandrite (755nm) laser wordt beschouwd als de gouden standaard voor ontharing voor huidtypes 1-3 vanwege de hoge absorptie van deze golflengten in melanine (kleuring voor haar).

Nd:YAG (1064nm) laser is de veiligste golflengte voor het behandelen van alle huidtypes, wat betekent dat het kan worden gebruikt op een donker huidtype tot en met huidtype 6. Het heeft een lage melanine-absorptie, dus de golflengten worden niet geabsorbeerd door kleur vandaar de veiligheid bij de behandeling van donkere huidtypes. Het richt zich op de kiemcel van het haarzakje van de vasculaire toevoer van het haarzakje. Dit betekent dat het zelfs resultaten geeft in haar zonder melanine en effectief is in blond, rood en grijs haar.

Gemengde technologie

 • Verminderde thermische energie, dus minder pijn
 • Effectief op elk huidtype
 • Effectief op alle huidskleuren
 • Veilig op alle huidtypes, inclusief donkere huiden
 • Snellere behandelingen
 • Verbeterde resultaten voor huidverjonging
 • Snelle behandeltijden
 • Behandelingen het hele jaar door

Lichte huidtypes I – III (Alexandrietlaser)

De zeer lichte huid (type I) wordt behandeld met een korte pulsbreedte, waarbij een agressievere pulsbreedte wordt gereserveerd voor latere sessies naarmate het haar fijner wordt. Grof haar heeft minder energie nodig dan fijn haar. Gezichtshaar van mannen en dik, dicht haar op andere delen van het lichaam kan worden gestart met lage instellingen. We gebruiken de grootst mogelijke spotgrootte gezien de combinatie van instellingen om een ​​snelle en effectieve behandeling te bieden. Herhalingsfrequenties van meer dan 1 Hz kunnen worden gekozen op basis van het comfort van de cliënt.

Donkere huidtypes IV-VI (Nd:YAG-laser)

Mensen met een donkere huid hebben een verhoogd risico op bijwerkingen bij het gebruik van de Alexandrite-laser , dus de Nd:YAG is de golflengte bij uitstek. Om de huid van deze patiënten te beschermen, gebruiken we langere pulsbreedtes (langere leveringstijd van energie). Nogmaals, de grootte van het te behandelen lichaamsgebied bepaalt de grootte van de vlek. Dit kan 10 mm zijn op kleine gebieden zoals het gezicht, de bikinilijn en de oksels, en een vlekgrootte van 12 of 15 mm op de benen, rug en borst.

Effectieve laserontharing

Vrouwen kiezen er meestal voor om hun bikinilijn, oksels, gezicht, benen, armen en rug te behandelen. Mannen kiezen gewoonlijk hun borst, buik en rug, evenals de baard- en nekgebieden. Degenen die een behandeling zoeken vanwege ingegroeide haartjes en scheerbrandwonden zien doorgaans een volledig herstel na acht tot twaalf sessies met tussenpozen van zes weken.

Bijwerkingen van laserontharing

Folliculair oedeem, of zwelling van de haarzakjes, is een volkomen natuurlijk gevolg van elke laserontharingssessie. Bij 90% van de patiënten is het binnen 15 minuten verdwenen. In zeldzame gevallen kan het enkele dagen aanhouden en jeuk veroorzaken. In deze gevallen wordt een behandeling met Aloë Vera of 1% hydrocortisonlotion geadviseerd.

Heb je interesse om met ontharen te starten in jouw salon of praktijk en zie je door de bomen het bos niet meer met de verschillende ontharingslasers? De medewerkers van de huidspecialist opleidingen helpen je graag verder met eventuele vragen. Je kunt ook een cursus ontharen volgen, zonder de laser er direct bij te kopen. Zodat je de ontharingslaser kunt uitproberen en kijken of deze naar jouw wensen is.

De cursus permanent ontharen met de Alexandrite laser is ontworpen voor professionals die toegang willen hebben tot deze geavanceerde ontharingsmethode. Het programma omvat algemene informatie over de laser en hoe deze werkt, maar ook hoe de laser kan worden aangepast aan verschillende huidtypes en haartypes. Daarnaast omvat de cursus praktische training, waarbij de deelnemers in de praktijk leren hoe ze de laser moeten gebruiken voor de beste resultaten. Bovendien is het volgen van een cursus permanente ontharing met de Alexandrite laser ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van ontharing begrijpt. Met deze kennis en vaardigheden zul je beter gepositioneerd zijn om hoogwaardige ontharingsdiensten en -behandelingen aan klanten aan te bieden. Kortom, het is raadzaam om een cursus te volgen voor deze geavanceerde ontharingsmethode. Het zal je helpen om een ​​veilige en effectieve behandeling uit te voeren en de nieuwste en beste technieken in ontharing te begrijpen.